Polisens nya teori om Viola Beach dödskrasch: "Helt oförklarligt"

Popbandets krasch har alltid varit en olöst gåta, men nu har polisen en ny teori om vad som kan ha hänt.


I februari 2016 körde det brittiska popbandet Viola Beach av Södertäljebron mitt under pågående broöppning. Bilens tak skalades av när bilen kolliderade med brobalken och personerna i bilen tros ha avlidit eller förlorat medvetande redan då, innan bilen landade i kanalen.

Samtliga bandmedlemmar och deras manager dog i kraschen, och ingen vet hur det här kunde hända. På en övervakningsvideo ser man hur bilen bytte fil för att inte hamna i den kö som bildats. Men sedan körde bilen genom flera bommar och rakt ner i vattnet 30 meter nedanför. 

Polisen började utreda händelsen och Lars Berglund som var polisens förundersökningsledare i utredningen jobbade med flera teorier. 

Efter att man konstaterat att alla varningssignaler fungerade funderade man på om föraren var berusad eller om han kan ha varit självmordsbenägen. Men obduktionen visade inga tecken på rattfylla och efter att ha pratat med personer som träffat bandet tidigare under kvällen fanns inga tecken på att föraren skulle ha kört av bron med mening. 

Undersökningen lades ner efter fyra månader. I programmet Trafikpoliserna avslöjar Lars Berglund en ny möjlig teori. 

– I Storbritannien finns inte den här typen av broar på motorväg, så det kan vara så att de inte insåg att det kunde vara en broöppning, säger han i programmet. 

Hör mer om teorierna och se övervakningsvideon ovan.

Trafikpoliserna sänds tisdagar 20:00 i Kanal5. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

Explosion i Trelleborg

Någon form av explosion har skett vid en lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg, vilket Sydsvenskan var först att rapportera om.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

1 timme sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Styrande partiet vinner i Kroatien

1 timme sedan
Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

2 timmar sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

igår 23:12
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.