Polisen jagar kvinna – raggat på män och stulit för 200 000

Polisen söker tips om kvinnan som stulit över 200 000 från män hon raggat på i Stockholm. Har du sett henne?


Polisen i Stockholm jagar just nu en kvinna som under året rånat flera män på tusentals kronor. Hon ska ha raggat på fulla män för att sedan sno deras bankomatkort. Det ska handla om ungefär 200 000 kronor totalt. 

Ett tjugotal anmälningar har kommit in till polisen under perioden mars till juli, det ska främst ha skett kring Stureplan i centrala Stockholm. 

– Är du berusad man och befinner dig runt Stureplansområdet och blir uppvaktad på olika sätt, så bör du vara uppmärksam, säger Charlotte Steen vid Stockholmspolisens bedrägerisektion till Nyheter24

Gör allt för att få tag i kortkoden

Steen säger att männen kan bli erbjudna en taxi, att man får frågan om att ta något att dricka tillsammans, en fråga om att fortsätta festen någon annanstans, och att man bör vara extra vaksam kring sådana erbjudanden.

När männen blir uppraggade är målet för den här kvinna att få tag i kortkoden. 

– Kvinnan har ju förmodligen redan sett din kod när du bjuder, tar ut pengar vid en bankomat eller betalar taxin. De gör allt för att få din kod, säger säger Charlotte Steen.

Har männen sin plånbok eller kontanter tillgängligt så kommer även de vara i riskzonen för att bli stulna. 

Polisen ber om tips

Polisen har nu gått ut med övervakningskameror från olika bankomater som visar den kvinna som är misstänkt. Charlotte Steen tror att kvinnan ingår i en grupp med ytterligare en kvinna och två män i bakgrunden. 

– Det viktiga att tänka på alltid är att skydda din kod när du handlar, för utan koden så kommer ingen in i din bank, säger Charlotte Steen.

I just det här fallet är det bara män som är måltavlor, kvinnor ligger inte i riskzonen för den här gruppen. 

– Vi ser fram emot att få in så mycket tips och ledtrådar som möjligt, så ju mer uppmärksam allmänheten är ju snabbare kommer vi kunna göra något åt det här, säger Charlotte Steen. 

Prostitution kan vara inblandat

Polisen tror att gruppen minst stulit 200 000 kronor men att mörkertalet är säkert stort.

Charlotte Steen misstänker att prostitution kan vara inblandat. Hon menar om att det är män som köpt sex som sedan blir bestulna så tar de hellre den smällen än att anmäla. 

– Man ska inte utesluta det tycker jag, alla möjligheter finns. Det här kanske får männen att tänka efter lite innan man tycker man ser den här vackra tjejen och bestämmer sig för att köpa sex av henne, säger Charlotte Steen.  

Efter att polisen fått in tips från allmänheten har kvinnan kunnat identifieras och bilderna på henne är därför anonymiserade.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit bestulen någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.