Men bara fem åtalas.
Men bara fem åtalas. - Foto: TT

20 män misstänks för gruppvåldtäkt – bara fem åtalas

I ett trapphus i en Stockholmförort våldtogs kvinnan av, enligt polisens teori, 20 män. Men bara fem åtalas.


I augusti förra året utsattes en kvinna i 30-årsåldern för en grov gruppvåldtäkt. Det hela skedde i ett trapphus i Stockholmsförorten Fittja.

Under fredagseftermiddagen stod det klart att tre män åtalas för våldtäkten, och två andra för medhjälp.

Men polisen misstänker att det kan det vara ännu fler inblandade. Totalt rör det sig om 20 gärningsmän som ska ha varit inblandade, enligt polisens teori. Redan förra året identifierades flera av de misstänkta gärningsmännen men greps inte förrän i juni år. Detta på grund av resursbrist, skriver Metro. 

Men än så länge har åklagaren bara kunnat väcka åtal mot fem personer. Den utsatta kvinnan är övertygad om att 15-20 personer var inbladade i våldtäkten, men att några bara kollade på. Det gör att bevisunderlaget i de flesta fall är för svagt.

– Fler har varit inblandade men det går inte att bevisa vilka som har varit delaktiga utöver de här fem, säger åklagare Markus Hankkio till Metro.

Bildkälla: TT

De män som nu åtalas för grov våldtäkt ska enligt åtalet ha hållit fast, slagit och sparkat kvinnan. Kvinnan blev hotad med kniv för att vara tyst samtidigt som de våldtog henne. De drog henne i håret och dunkade hennes huvud i en trappa så att hon blev medvetslös, enligt åtalet.

De två andra männen som nu åtalas för medhjälp ska ha skrattat och filmat delar av våldtäkten. Dessa filmer har dock inte hittats.

– Det är en synnerligen allvarlig och kränkande grov våldtäkt som lett till ett stort lidande och trauma hos min klient. Det har varit en mardröm för henne, säger Elisabeth Massi Fritz, målsägandebiträde i fallet, till Metro.

De männen som nu åtalas är mellan 19 och 29 år, skriver Metro.

TV: "Gossip Girl"-stjärnan Ed Westwick anklagas för våldtäkt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!