Martin Timell har blivit polisanmäld för våldtäkt.
1 av 2
Martin Timell har blivit polisanmäld för våldtäkt. - Foto: TT
2 av 2

Martin Timell efter anklagelserna: "Jag har fått fly det här landet"

Martin Timell talar ut om tiden efter anklagelserna och våldtäktsanmälan och berättar att han fått fly Sverige.


Nu väljer Martin Timell att berätta om tiden efter anklagelserna och polisanmälan om våldtäkt. I en intervju med  SVT berättar han att han blivit jagad och flytt från Sverige.

– Jag har varit jagad dygnet runt i fyra veckor. De jagar mig på gatan. Jag har fått fly det här landet. Och jag har en familj. Hur fan tror du att det är, säger han till SVT Nyheter.

I en artikel av Expressen så har Martin Timell citerats där han erkänner tafsande. Läs mer om det här. Nu menar Timell att han aldrig har erkänt någonting. 

– Det står aldrig någonsin i den artikeln att jag har erkänt tafsande, vilket jag aldrig har gjort och vilket jag aldrig har utfört heller.

Martin Timell för också, i intervjun, fram hård kritik mot medias rapportering. 

– När det passar så skriver ni vad det står i Expressen. Vet du också om att det står i Aftonbladet att jag har stulit en spis, som jag har visat upp kvitto på? Så ska du relatera till Aftonbladet nästa gång, var i hela friden är er journalistiska källkritik?

Bildkälla: TT

Och att han "inte har mördat någon"

– Herregud. Jag är snickare. Jag har inte mördat någon. Jag har inte gjort någonting som är fullkomligt vidrigt, alltså knivstuckit någon, eller gjort något annat. Jag är anklagad för något som hände för tio år sedan. Så här viktig kan jag inte vara, säger Martin Timell till SVT. 

Han vill inte uttala sig mer om själva anklagelserna. 

– Nej, jag tänker inte uttala mig en enda sekund, utan att ha en advokat vid min sida. Men jag vet vad som är sanning och jag vet vad som är lögn.

Martin Timells advokat, Hanna Lindblom, sa under gårdagen att han nekar allting. Mer om det kan du läsa här. På det svarade kvinnans advokat, Elisabeth Massi Fritz, så här: 

”Martin Timell får förstås ha den inställning han vill men det förändrar inte min klients berättelse om våldtäkt och hennes väldigt detaljerade uppgifter. Det förändrar inte heller den omfattande stödbevisning som finns och som polis och åklagare för närvarande utreder”

Läs mer om Elisabeths kommentarer angående våldtäktsanmälan här.

Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo

Läs också om Lenore som fick sjuka meddelanden efter sin lägenhetsannons

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt utvecklingen av #metoo?
Tack för din röst!