Torsdag 11 Aug
Stockholm

Martin Timells advokat: "Han förnekar"

Martin Timell är polisanmäld för våldtäkt.
Martin Timell är polisanmäld för våldtäkt. Foto: TT

Martin Timell är polisanmäld för våldtäkt. Hans advokat säger nu att han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En av de mediamän som blivit anklagade för sexuella trakasserier i och med kampanjen #metoo är Martin Timell. Han ska, enligt anklagelserna, både sexuellt trakasserat och begått sexuella övergrepp på ett flertal kvinnor. 

Till det har han tidigare, till Expressen, sagt att han gjort folk väldigt illa utan att han själv varit medveten om det. 

– Det är en sån skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. I bland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa.

Läs mer om det här.

Nu har han blivit polisanmäld för våldtäkt. Och nu säger Martin Timells advokat att han förnekar allt. 

– Jag känner mycket väl till hans inställning. Han förnekar och tillbakavisar alla anklagelser, säger advokaten Hanna Lindblom som utgår från att förundersökningen kommer att läggas ned till Expressen.

Men också att hon tycker att media har bedrivit en utredning som hon välkomnar polisen istället att göra.

– Jag har givetvis haft kontakt med Martin Timell och bildat mig en klar uppfattning om hur han ser på det här. Vi välkomnar att polisen och en åklagarledd förundersökning bedriver den här utredningen. I stället för att en utredning bedrivs i media, vilket har skett den senaste tiden, säger hon och fortsätter: 

– Det har varit en massiv kampanj, där det känns som att media inte bara bedriver en utredning utan också en bevisvärdering på löpsedlar, debattartiklar och i morgonsoffor. Jag tycker att det är fel forum att bedriva en brottsutredning. Jag välkomnar att det här får utredas av polis.

Se också videon om alla som förlorat sina jobb i och med #metoo

Läs också om Lenore som fick sjuka meddelanden efter sin lägenhetsannons

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du följt händelseförloppet?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.