Sandra, 19, fick mystiska meddelanden på Snap – sen såg hon kartan

- 15/11/2017, 16:31 -

När Sandra låg och tittade på serier i telefonen fick hon en notifikation. Minuter senare fick hon flera läskiga meddelanden på Snapchat.

I somras kom en ny funktion till Snapchat, Snap map. Med den kan man använda sig av GPS-funktionen för att se var andra användare är någonstans. Dock har funktionen fått kritik och experter har varnat för den eftersom även främlingar kan ta reda på var man är.

I helgen var Sandra, 19, med om något läskigt när hon låg hemma och tittade på serier i telefonen. Plötsligt fick hon en notis om att någon hade lagt till henne på Snapchat, men tänkte inte mer på det förrän några minuter senare. 

Då kunde personen skicka meddelanden till henne, trots att hon inte hade accepterat personens förfrågan. 

– Jag har inte en så kallad öppen Snapchat, så jag tyckte det var konstigt. Eftersom jag var säker på att det var en man så fick jag en klump i magen. Han skrev på engelska och frågade om jag ville äta middag och frågade vart jag var, säger Sandra till Nyheter24

Sandra bestämde sig då för att kolla på kartan – då visade sig att personen som skrev till henne var väldigt nära. Bara ett kvarter bort. 

Bild: Privat

– Jag frågade var han befann sig på svenska men jag fick inget svar, men han läste det jag skrev. Så jag skrev på engelska och berättade att jag visste att han var i närheten, för att bevisa att jag visste det och att jag kunde ringa polisen. Jag fick panik och skickade bilden på kartan, sedan kom han närmare och närmare mig. 

Sandra blockade personen, stängde av sina platstjänster och gick och la sig. Sandra skrev sedan ett inlägg i en stor tjejgrupp på Facebook där hon fick hjälp av flera tjejer som engagerade sig. 

– Flera tjejer la till personen på Snapchat för att se om han fortfarande var i närheten eftersom jag hade blockat honom. Han var i närheten dagen efter också, och att han skulle bo där går inte ihop eftersom det inte är några lägenheter där.

Sandras pojkvän var inte hemma natten det hände, men kom hem dagen därpå. Om det skulle eskalera och hända igen kommer hon att ringa polisen. Men den här gången lät hon bli eftersom hon inte vet så mycket.

– Jag vet ärligt inte om det är en man eller kvinna, men blir det värre kommer jag kontakta polisen. Han har i alla fall tagit bort platstjänster och blev säkert rädd när så många tjejer skrev till honom. 

TV: Polisen varnar för meddelande som sprider sig bland unga på Snapchat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.