Hamburgarkedjor
Hamburgarkedjorna testas

Vi lät hamburgare ligga framme i fem dagar – det här hände

Nyheter24 lät hamburgare från de största snabbmatskedjorna: Max, Burger King och McDonald's ligga framme i fem dagar och här är resultatet


Visst är det gott att äta hamburgare från Max, Burger King eller McDonald's ibland? Men vad händer egentligen med hamburgaren om den ligger framme ett tag – eller riktigt länge? Blir den dålig? Luktar den dåligt? 

Nyheter24:s reporter Hannah undersökte saken närmre och köpte en hamburgare från Max, en från Burger King och en från McDonald's. Hamburgarna fick ligga framme på ett fat i fem dagar. Vi luktade, kände på dem och filmade varje dag. 

Det här är vad vi kom fram till:

Max – Innehöll dressing och sallad. Den sista och femte dagen såg hamburgaren ungefär likadan ut som när den blev köpt. Dressingen hade inte torkat och salladen var fortfarande grön.

Burger King – Innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Det som hände med den var att ketchupen – och senapen – hade torkat in.

McDonald's – Hamburgaren innehöll gurka, lök, ketchup och senap. Efter femte och sista dagen hade ketchupen och senapen torkat in, men man såg ingen annan skillnad.

Sugen på en burgare?

Se i klippet ovan hamburgarnas förändring från första dagen till den femte dagen

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Är du sugen på en hamburgare?
Tack för din röst!