Flera berättar att de inte längre vågar gymma
Tjejer berättar om sexuella trakasserier på gymmet - Foto: TT

Tjejer berättar om sexuella trakasserier på gymmet

"Rätt som det va när jag höll på med bänkpress närmade han sig och drog ner mina byxor och trosor" berättar en tjej för Nyheter24.


Du har med största säkerhet hört talas om hashtaggen #metoo? 

Det var under hösten 2017 som kvinnor världen över gick ut och berättade om övergrepp, våldtäkter och sexuella trakasserier.

Att kvinnor tyvärr får stå ut  det är inget nytt, det händer ÖVERALLT. Nyheter24 har pratat med flera tjejer som berättat om sexuella trakasserier på gymmet. 

Flera av tjejerna har berättat att de inte längre går och gymmar, eftersom de är oroliga över att något ska hända.

Här är deras berättelser: 

"Senaste gången jag gick på gymmet var jag ungefär 22 år. Jag och en kille som var typ två meter och ordentligt vältränad var där. Jag skulle uppskatta hans ålder till runt 35 år och vi var helt ensamma i lokalen. Jag körde som vanligt på med mina övningar och hade musik för att stänga ute omgivningen. 

Rätt som det var när jag höll på med bänkpress så närmade han sig mig och drog ner mina byxor och trosor. Han förde sin hand fram och åter på mitt underliv tills jag lyckades sparka bort honom. Har aldrig vågat gå tillbaka till ett gym efter det."

"Jag gick på löpbandet i ett par ljusgråa tight. Då hör jag hur tre killar bakom mig står och pratar om min röv, vad de skulle göra med den och så. Jag blev så obekväm så jag klev av bandet."

Bild: TT

"Jag gjorde knäböj med en skivstång i ett rum utan speglar och helt plötsligt fick jag en hand mellan benen när jag var längst ner i själva böjen."

"Jag har varit med om att killar kommer fram till mig och berättar hur jag ska göra vissa övningar. Typ "sträck mer här" och så tar de på mig på det stället."

"Jag blev filmad av två snubbar när jag var på gymmet sent en kväll. Det var bara jag och dem där. Det var skitobehagligt, de kom nära och filmade när jag sprang på löpbandet."

"Jag stod och gjorde benböj och såg i spegeln att killarna bakom satt och titta på min rumpa. Jag gjorde inte ens klar övningen för det var för obehagligt att vara kvar."

"En kille stod och lutade sig mot väggen och tittade på min rumpa medan jag sprang på löpbandet. Efter löpningen gick jag och stretchade, då kom han helt plötsligt dit och satt bara på mattan och stirrade mig mellan benen. Min kille blev riktigt förbannad och sa åt honom. Då gick han."

"Jag är ofta med om att killar stirrar på mig och ibland börjar de prata, samt att de stirrar på ens röv när man springer."

Bild: TT

"Jag har slutat gå till gymmet i min stadsdel eftersom det fanns en man där som stalkade mig. Han tränade inte särskilt mycket själv utan satte sig i någon maskin i närheten för att stirra och det var knappast mina ögon han ville titta på."

"Jag försökte byta rum för att slippa honom men han gick bara efter. När detta hade hänt ett tiotal gånger tyckte jag det var obehagligt att vara på gymmet trots att han inte var där, eftersom jag var rädd att han skulle stå bakom varenda krön eller dörr. Nu reser jag 20 min för att kunna träna."

"Jag skulle gå och hämta papper för att torka av löpbandet. Jag gick förbi tre killar som blev högljudda och sa 'hon kollade inte ens på mig, såg ni det var som om hon inte ens såg mig' varpå hans kompis 'jag lovar hon vill ha dig' så jag gick ner och satt fint och väntade på min killkompis i receptionen istället."

"En gubbe som fyra gånger under ett pass råkade gå rakt in i min rumpa bakifrån med sitt skrev. Han sa inget utan bara 'råkade' gå in i min rumpa även fast vi var helt själva på gymmet. När jag frågade honom en gång vad han höll på med så sa han bara att han inte såg mig? Detta var andra gången han gjorde det. Efter fjärde passet kände jag mig så illa till mods så jag åkte hem min."

"Min illasyster tränade rumpan på ett av redskapen, varpå hon låg på mage. Jag gick iväg för att hämta vatten och när jag kom tillbaka så står det ett äckel och tar bilder på hennes rumpa. Han gick därifrån så fort jag kom tillbaka och eftersom att jag inte såg exakt vad han gjorde så kunde jag inte anklaga honom. I efterhand så pratade vi med personalen och fick se en video där man klart och tydligt ser hur han står och tar bilder på henne. Han blev avstängd på direkten."

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit sexuellt trakasserad på gymmet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

2 timmar sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.