Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar. Det är första gången SVT väljer att ha två julvärdar istället för en. Men upplägget kommer också att se annorlunda ut. Liknande "Historieätarna" som julvärdarna är med i kommer de att äta sig igenom julens mat och berätta om det.
1 av 2
Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar. - Foto: TT
Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar. SVT har valt att låta de, likt programmet "Historieätarna", berätta om julens mat och även äta flera olika maträtter förknippat med julen. Det är ett helt nytt koncept.
2 av 2
Det är första gången två personer får vara julvärdar. - Foto: TT

SVT gör allt annorlunda med julvärdarna Erik Haag och Lotta Lundgren

Erik Haag och Lotta Lundgren är årets julvärdar. Nu har SVT bestämt sig för att göra allting annorlunda. Bland annat så kommer segmenten spelas in i förtid.


I år får vi se än bara en julvärd! För första gången någonsin så får vi faktiskt två. Och det är ingen mindre än Erik Haag och Lotta Lundgren, kända från programmet "Historieätarna". 

Det är inte bara det som SVT valt att göra annorlunda i år. Segmentet är förinspelat OCH hela upplägget annorlunda, skriver TT.

- Det här är ett upplägg som kräver helt andra lokaler och helt annan tid, än när man sitter på det sättet. Det här är inte att vi byter modell generellt sett för julvärdskapet, utan det här är det sättet som vi väljer att göra det på i år, för att det kändes som ett härligt tillfälle att kunna göra det här upplägget, säger Lena Glaser, programdirektör på SVT, till TT.

Erik och Lotta kommer att får berätta varför vi firar jul och vad en äter. Liknande upplägg som syns i programmet "Historieätarna". 

- Erik och Lotta kommer att äta sig igenom julens rätter, från sillen till nattamaten, samtidigt som de berättar om varför vårt julfirande ser ut som det gör. Man kan säga att det är en sorts tidsresa med avstamp i maten. Det här kommer då att göras med olika kostymer, i olika miljöer och med massa rekvisita och jättemycket mat, säger Lena Glaser.

Bildkälla: TT

Många har varit kritiska till att ha två julvärdar istället för två men SVT väljer ändå att passa på att göra flera förändringar och tror att personer kommer uppskatta det. Trots kritiken.

- Det kändes spännande, när det var just dem, med den bakgrund de har och den unika förmåga de har att berätta historier, så känns det väldigt roligt att kunna ta tillfället i akt och verkligen försöka berätta historien om varför vi firar jul som vi gör, och varför vi äter den mat som vi äter. Både påminna om de gamla traditionerna men också om nya sätt att ta sig an julen, och alla de olika sätt som människor firar jul på, säger Lena Glaser.

Läs också Nyheter24:s intervju med Erik och Lotta

Eller se videon: 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det bra?
Tack för din röst!