Fredag 14 Maj
Stockholm

Malins bild med sonen togs bort av Instagram: "De ser bara bröst"

Fitnesspersonligheten Malin Björk och sonen Lennox.
PT:n Malin Björk har fått bilden på henne och sonen Lennox borttagen från Instagram flera gånger. Foto: Bild: Montage Privat/Faksimil Instagram

Fitnesspersonligheten Malin Björk har flera gånger fått sina bilder med sonen Lennox anmälda och borttagna på Instagram, fastän de inte bryter mot reglerna.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

29-åriga Malin Björk från Växjö är med sina 592 000 följare en av Sveriges största fitnessprofiler på Instagram. 

Som personlig tränare lägger hon ofta upp bilder på hur hennes form var både innan och efter graviditeten och räds inte att visa upp att även hon har lös hud runt magen. Allt för att inspirera och motivera sina följare.

Bild: Faksimil Instagram

Men det är inte alltid hennes bilder uppskattas. Flera gånger har hennes bilder med sonen Lennox tagits bort ifrån Instagram. Och det är särskilt bilden nedan som har blivit anmäld flera gånger.

Anledningen är märklig. Bilden bryter nämligen inte alls mot Instagrams regler.

– Det verkar som att Instagram inte ens tittar på inlägget utan bara tar bort det, säger Malin till Nyheter24.

Bild: Faksimil Instagram

Det var tidigare i december som Malin skrev om att hennes bilder med sonen ofta anmäls, och sedan raderas.

Troligtvis anses bilden bryta mot Instagrams communityregler där det framgår att bilder och videos som "visar samlag, genitalier och närbilder av helt nakna skinkor" inte är tillåtna. Det omfattar även kvinnliga bröstvårtor, men inte bilder på ärr efter bröstborttagning och ammande kvinnor.

Hur Malins bild skulle bryta mot reglerna har hon svårt att förstå. 

"Vissa ser bara mina bröst, och den här bilden har rapporterats flera gånger. Varför? Jo för att samhället har sexualiserat kvinnors bröst. Det är okej när en kvinna med klyfta ser sexig ut men när dina bröst syns i närheten av en bebis är det fel!?" skrev Malin i inlägget.

Det forsätter:

"Det här var Lennox mat ett tag, något av det mest naturliga i världen. Jag får så mycket hat varje dag om att jag bara bryr mig om att visa upp mina bröst och min rumpa, men det är inte mitt fel. Man ser det man vill se. Jag ser en vacker bebis som växer upp för snabbt." 

Hur känns det att få de här bilderna borttagna gång på gång?

– Det är orättvist. Det är inte något sexuellt i bilden och har inget syfte att vara sexuell heller, så det är såklart väldigt fel. Det betyder att man måste täcka sig hela tiden.

Bild: Faksimil Instagram

Vad vill du säga till de som anmäler?

– Om man inte gillar ett visst inlägg är det inte svårt att avfölja eller scrolla vidare. Sen kan man såklart anmäla inlägg som bryter mot reglerna, säger Malin till Nyheter24. 

Sedan Malin lade upp bilden på henne och Lennox igen och slog tillbaka mot de som anmäler, har bilden hittills fått vara kvar.

TV: Fitnessexperten berättar: "Så här gör du för att få Katarina-kroppen"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du fått en bild på Instagram raderad?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela