Vänsterprofilen har varit aktiv i Ung Vänster och Vänsterpartiets Ungdomsförbund.
Vänsterprofilen anklagas nu för sexuella övergrepp, misshandel och våldtäkt. - Foto: TT/Pixabay

Kända vänsterprofilen anklagas nu för våldtäkt

Nu riktas allvarliga anklagelser mot en känd vänsterprofil. Flera kvinnor vittnar om misshandel, sexuella trakasserier och våldtäkt.


Personen i fråga ska ha varit aktiv i Ung Vänster, Vänsterpartiets Ungdomsförbund och är idag känd som en av Sveriges ledande röster i frågor om antirasism, enligt Aftonbladet. Han ska också ha arbetat som föreläsare och kallats in som expertkommentator i flera mediahus. 

Han anklagas nu för flera våldtäkter

En av mannens förra flickvänner, som själv är aktiv inom Ung Vänster, har nu anklagat mannen för våldtäkt.
I Aftonbladets artikel berättar hon att mannen ska ha våldtagit henne vid flera tillfällen. En annan kvinna berättar att han ofta var aggressiv och våldsam. 

– Han var aggressiv jämt. Det var knytnävar i väggen och vid flera tillfällen tog han våldsamt tag i mig. Smockan hängde i luften jämt, berättar hon för Aftonbladet.

Nu vittnar flera kvinnor

I samband med att VD:n på mannens förra arbetsplats fick information om våldtäktsanklagelserna, klev flertal kvinnor fram med egna berättelser om vad mannen utsatt dem för. VD:n på den antirasistiska organisationen ska under tiden som mannen varit anställd, behövt ha flera samtal med mannen angående hans alkoholmissbruk. 

I Aftonbladets artikel säger VD:n att prioriteringen nu är att stötta medarbetarna och att jobba för att få en arbetsplats där liknande saker inte ska kunna upprepas. 

– De här problemen finns i hela samhället. Jag vågar inte sia om hur det kommer att påverka organisationen, säger han till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes till 16 års fängelse i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.