Anmälan har upprättats efter klippet på katten som plågas
Nu har polisen på Gotland upprättat en anmälan efter att flera person har ringt in om klippet - Foto: Google Maps/TT/Faksimil Facebook

Hemska klipp som visar hur en katt plågas sprids på sociala medier

Polisen på Gotland har upprättat en anmälan efter att flera person har ringt in om klippet på katten som plågats spridits på sociala medier. Filmerna har upprört många. Känsliga läsare varnas.


Under de senaste dagarna har klipp spridits på sociala medier. I klippen kan man se hur en katt blir plågad. Känsliga läsare varnas för obehagliga bilder.

Nu har polisen på Gotland upprättat en anmälan om djurplågeri efter att flera person har ringt in. Klippen ska enligt polisen inte vara nya, utan ska vara ett par månader gamla, skriver Hela Gotland som var först med att rapportera om händelsen. 

– Det har kommit in många påringninar om klippet. Jag har själv inte sett filmen men det ska visa en person, som är identifierad, som behandlar en katt illa, säger Fredrik Norman, stationsbefäl i Visby, till Nyheter24.

I ett av klippen ser man att någon trätt en kondom över huvudet på katten, som försöker ta sig loss samtidigt som någon puttar på den. I ett annat klipp ser man hur katten kastas högt i luften och snurrar ett varv innan den landar. 

Två klipp på en katt som plågas sprids på sociala medier
Klippen ska vara några månader gamla

Den misstänkte ska vara en man i 20-årsåldern som kommer att höras av polisen.

Om mannen döms för djurplågeri riskerar han böter, eller fängelse i upp till två år.

Klippet på djurplågeriet delades i en Facebook-grupp och har upprört väldigt många. I en av delningarna ska även en person med samma namn blivit felaktigt utpekad, enligt Expressen som också skriver att katterna inte ska finnas kvar i hemmet.

– Efter att jag bytte namn på Instagram fick jag inga fler meddelanden då jag ej längre kan hittas där. På Facebook fick jag ett meddelande för någon timme sen: "En riktig djurplågare är du. Ett sånt jävla svin. Jag hoppas att du hängs ut offentligt", säger han till Expressen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde det vara hårdare straff för djurplågeri?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En trafikolycka mellan en fotgängar och en personbil sker på Kungsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.