Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Då får du din skatteåterbäring 2018

- 04/01/2018, 18:42 -

Redan nu kanske du börjar fundera på när skatteåterbäringen kommer 2018?Det beror på när du deklarerar men också hur du gör det. Så här gör du för att få den så tidigt som möjligt.

Finns det något bättre än en riktigt bra skatteåterbäring där du får tillbaka massor av pengar på skatten? Svaret är självklart nej. 

Redan nu kan du börja planera för att få skatteåterbäringen så tidigt som möjligt 2018. Nyheter24 pratade med Ylva Vesterlund, pressektreterare på Skatteverket, om hur du ska göra för att få den så tidigt som möjligt. 

Ylva Vesterlund berättar att om du deklarerar utan att behöva göra avdrag eller ändringar, har registrerat ett bankkonto till skatteverket och har digital brevlåda så är man så att säga på det "snabba spåret" och behöver bara följa de datum som gäller!

1 mars

Då måste du senaste skaffa dig en digitalbrevlåda för att få skatteåterbäringen så tidigt som möjligt. 

– Det kan vara bra att registrera en digital brevlåda redan nu och inte vänta enda till första mars.

8-9 mars

Deklarationen kommer till din digitala brevlåda i form av en pdf. 

20 mars

Deklarationen öppnar och du kan, om du vill, godkänna din deklaration. 

28 mars

Detta är sista datumet att godkänna din deklaration om du vill ha den så tidigt som möjligt. Om du vill ha den tidigast så kan du inte göra ändringar i den. Då tar det längre tid. 

5-6 april

Skatteåterbäringen betalas ut!

Om du deklarerar genom att sms:a, ringa, via appen eller e-tjänst och inte registrerat en digital brevlåda så får du skatteåterbäring i juni. Om du deklarerar via papper och ska betala skatt så får du skattebeskedet i augusti. 

Se också videon om hur hög TV-avgiften blir 2018

Läs också om hur du får maximalt med ledighet med hjälp av röda dagar!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du få tillbaka på skatten?