Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är alla röda dagar: Så får du maximalt med ledighet 2018

- 27/12/2017, 13:18 -

Varför inte maximera din ledighet 2018? Det gör du enklast genom att titta redan nu på vad det faktiskt finns för röda dagar. Vi hjälper dig!

Du är riktigt smart om du redan nu håller koll på när de röda dagarna infaller 2018. Då kan du planera din ledighet efter dem och på sätt få riktigt mycket ledigt.

Eftersom att många röda dagar 2018 faller under vardagar så ger det dig möjligheter till riktigt härliga långhelger som till exempel är perfekt för en spontanare med din bae, till exempel.

April/Mars

Börja med att få en bra påskledighet med hjälp av de röda dagarna! Ta ledigt 26-29 mars och få istället, tack vare de röda dagarna 30 mars, 1 och 2 april, ledigt från 24 mars till 3 april! 24 mars är en fredag, så med helgen blir ledigheten maximal!

Maj

Vänta inte länge innan du tar lite ledigt igen, det förtjänar du. Första maj är en röd dag som 2018 infaller på en tisdag. Ta ledigt måndagen så får du fyra dagar sammanhängande semester. 

Ta en till långhelg i maj genom att ta ledigt fredagen efter Kristi himmelsfärd som är 10 maj. Då får du fyra dagar!

Juni

Nationaldagen, 6 juni, är på en onsdag 2018. Ta ledigt torsdag och fredag, 7 och 8, och du får fem dagar ledigt med helgen. Eller måndagen och tisdagen innan nationaldagen för lika många dagar ledigt. 

22 juni, en fredag, är det midsommarafton och då kan det ju vara härligt att vara ledig! Varför inte ta ett par dagar innan den lediga fredagen?

November

3 november är det alla helgons dag. Det infaller på en lördag, men räknas som en röd dag, det vill säga en söndag. Så om du jobbar helg får du kanske ledigt då. Har du tur jobbar du kanske på en arbetsplats där du får halvdag dagen innan röd dag. Då kan du jobba till lunch på fredagen den 2 november!

December/januari

Bästa året för att maximera ledigheten kring jul! Mycket tack vare att båda julafton och nyårsafton är på en måndag. 

Ta ledigt 27-28 december för att få hela 11 dagar! Hur? Jo hela veckan förutom just 27 och 28 är röda dagar så en hel arbetsvecka går bort tack vare de röda dagarna. Helgerna gå ihop!

Vill du ha ännu längre ledighet? Ta ledigt också 2-5 januari, lägg till tre dagar, och få sex dagar extra. Måndagen och tisdagen är röda dagar så ta resten av den veckan också för att få 16 dagar sammanhängande semester, skriver Aftonbladet.

Se också videon om vilka jobb som är lätta att få, har kort utbildning och ger bra lön

Läs också om dottern som ordnade så att hennes pappa fick ledigt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ska du maximera din ledighet 2018?