Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ariana, 24, fick inte skjuts till sjukhus av ambulans efter bombdåd

- 05/01/2018, 20:05 -
Efter en explosion i Helsingborg fick Ariana, 24, själv ta sig till sjukhuset.
1 av 2

Ariana, 25, fick glassplitter i hela kroppen efter ett bombdåd där hon bor.

Privat/TT

Ariana fick glassplitter i hela kroppen efter ett bombdåd. Trots detta fick hon ta sig själv från sjukhuset.
2 av 2

Men trots detta behövde hon ta sig till sjukhuset helt själv.

Privat

Under måndagsnatten utsattes ett bostadshus i Helsingborg för ett bombdåd. Ariana Haradinaj fick glassplitter i hela kroppen. Trots det körde inte ambulanspersonal henne till sjukhuset.

Ariana Haradinaj, 24, vaknade upp under måndagsnatten av en kraftig explosion i flerfamiljshuset hon bor i, i Helsingborg.

En bomb hade troligtvis exploderat i trapphuset i huset hon bor i. Enligt polisen är det oklart om det fanns någon hotbild mot någon i huset. 

– Det är kraftiga skador i trapphuset, men jag har inga uppgifter om vad som orsakat explosionen, sa presstalespersonen Anna Göransson till Aftonbladet vid tillfället. 

Det blev ett chockartat uppvaknande för Ariana som drabbades värst av explosionen.

– Jag vaknar av att jag får glassplitter i hela kroppen. Jag inser senare att det var en bomb. Jag vet inte om jag har tuppat av, om jag varit vaken, om jag sovit innan eller varit vaken innan. Jag försöker fortfarande försöka förstå vad som hänt, säger Ariana till Nyheter24. 

Efter explosionen stapplade Ariana ut ur lägenheten införd i bara linne och trosor. Hon sprang genast ut för att se om någon annan blivit skadad. Eftersom att adrenalin pumpade i hennes kropp kände hon inte av sina skador. 

Ambulans kom snabbt till platsen men enligt Ariana fick hon inte den hjälp hon behövde av ambulanspersonalen. 

– Jag var täckt av blod från topp till tå och stod ute i bara linne och trosor. Tillslut kom en kille och la sin jacka på marken så att jag inte behövde stå barfota. 

Säger hon och fortsätter: 

– Sen kom en granne och sa till ambulansen: "Ser ni inte att hon är skadad kan ni inte ta med henne till akuten" och då svarar personalen att: "Nej vi kan inte bedöma dina skador kan inte du gå in och kolla om du kan duscha?"

Ariana berättar att hon tycker att det är underligt att ambulanspersonalen tyckte att hon skulle in i bostaden igen för att duscha av sig. När hon påpekade det så ska ambulanspersonalen ha sagt att hon kan "knacka på huset tvärs emot". 

Helsingborg explosion
Bildkälla: TT

– Sen kom världens gulligaste kille och sa bara: "sätt dig i bilen jag kör dig". Killen körde mig till sjukhuset och där fick jag akutröntga mina lungor och de kollade allting. Jag fick sy på flera ställen på benen, jag hade massor med brännskador och jag hade glassplitter i hela kroppen. 

Den okända mannen körde Ariana till sjukhuset där hon fick vård för sina skador.

Ett vittne till händelsen berättar för Nyheter24 att hen såg hur Ariana själv gick fram till ambulansen för att få hjälp och bekräftar att hon inte fick skjuts av ambulansen till sjukhuset. 

Till Nyheter24 säger Magnus Olsson, enhetschef VO prehospital sjukvård och ambulanssjukvården i Ängelholm, Helsingborg och Höganäs, att de inte kan svara på skadeläget hos Ariana men kan kommentera själva händelsen.

– Första ambulansenheten kom till skadeplatsen kort tid efter explosionen och eftersom skadeläget i sin helhet på plats var oklart togs beslutet att inga ambulanser i det läget fick lämna platsen. Då detta beslut förmedlas erbjuder en person som befann sig i närheten att köra patienten till sjukhuset, vilket i situationen var den bästa lösningen.

Se också videon om Andrea som lyckades bli gravid trots sina skador efter hemsk explosion

Läs också om Sofie, 25, som utsattes för sexuellt övergrepp på hotell och inte fick åka hem av resebolaget

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde hon fått skjuts av ambulansen?