Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Varning: Nu drar Islandsstormen in över Sverige

- 15/01/2018, 10:36 -

Stormvindar och kraftiga snöfall drar in över Sverige under dagen. SMHI utfärdar varning för orkanstyrka och det kommer bli mycket svårt att gå upprätt.

Solen började kika fram lite förra veckan och de flesta hoppades på att vi skulle kunna bära ner våra varmaste vinterjackor i förrådet.

Men nej, för vintern verkar inte vilja försvinna om vi ska tro på SMHI. En snöstorm från Island är påväg in över Sverige. 

SMHI har utfärdat den allvarligaste stormvarningen i fjällen som är klass 2. 

De beskriver ovädret såhär.

"Medelvind på minst 25 m/s. Mycket svårt att gå upprätt. Vid lös snö obefintlig sikt. Farligt att vistas på fjället. Vinden kan i byarna uppgå till orkanstyrka."

Ikväll blir det inte bara hårda vindar utan också snöfall. Vindarna drar först in över Västkusten för att sedan fortsätta uppåt. Längst kusterna i söder kommer det att regna men uppåt i landet kommer det att snöa ihärdigt. 

De som bor i Värmland kan förbereda sig på 10-15 centimeter snö och i Halland och Västra Götaland väntas 5-10 centimeter snö falla. Det kommer att vara dåligt vägunderlag, så om ni ska ut på vägarna, kör försiktigt.

Kommer ovädret att försvinna under natten? Nej, den kommer att ligga kvar i mellersta Sverige och uppåt, skriver Expressen

Temperaturen kommer att vara ganska mild och ligga vid nollan, men vinden kommer att göra att det känns mycket kyligare än vad det är. Så vänta med att bära ner de tjockaste jackorna och rusta upp med vantar och mössa i veckan.

Se mer i klippet ovan.

Längtar du efter våren?