Pilot i cockpit, hotellets fasad, hotellsäng samt droger.
1 av 4
Under en nyårsfest med flyganställda i Gällivare skedde ett svartsjukedrama. - Foto: Pixabay / Google Maps / TT Nyhetsbyrån
En bild på fasaden till Quality Hotel Lapland.
2 av 4
En 45-årig pilot ska ha blivit svartsjuk på sin exflickvän, som också var flygvärdinna. Piloten blev misstänksam när flygvärdinnan smet i väg med en mekaniker. - Foto: Google Maps
Flygplan i luften.
3 av 4
Han stormade in i hotellrummet där paret befann sig – och attackerade mekanikern. - Foto: Pixabay
Tillslag av ecstasy från ett annat tillfälle.
4 av 4
Piloten ska, enligt åtalet, även ha varit påverkad av flera narkotikaklassade preparat. Nu åtalas han för misshandel vid Gällivare tingsrätt. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Svartsjuk pilot åtalas för misshandel – var hög innan flygning

Under en fest på nyårsafton i Gällivare utspelade sig ett rejält svartsjukedrama. Nu åtalas en 45-årig pilot för att ha ha misshandlat en man på ett hotellrum.


Det var under ett nyårsfirande på ett hotell i Gällivare i Lappland som den här svartsjukehistorien utspelade sig.

Anställda på ett utländskt flygbolag festade loss rejält på hotellets nattklubb. En 45-årig manlig pilot hade tidigare haft ett förhållande med en kvinnlig flygvärdinna, som också var med på festen, men sedan förra året var det slut mellan dem.

Piloten blev dock misstänksam när flygvärdinnan smet i väg från nattklubben med en manlig mekaniker – och valde att följa efter, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Hotellet i Gällivare. Bildkälla: Google Maps

Flygvärdinnan och mekanikern tog sig till ett av hotellets rum. Plötsligt hörde de knackningar på dörren, men valde att strunta i dem. Det var piloten som knackade, men när ingen öppnade dörren gick han ner till receptionen för att hämta ett nyckelkort. Med det lyckades mannen öppna dörren.

Då stormade han in i hotellrummet.

Piloten ska, enligt paret, ha attackerat mekanikern med knytnävsslag mot hans ansikte, något också piloten erkänt i förhör. Mekanikern, som under attacken var naken i sängen, ska ha försökt försvara sig.

Flygvärdinnan ska också ha skadats i kalabaliken, även om åklagaren inte tycker att det går att bevisa att piloten försökt skada även henne.

Piloten som attackerade mekanikern ska, enligt åtalet, även ha varit påverkad av flera narkotikaklassade preparat, som till exempel amfetaminpreparatet MDMA, även kallat ecstasy.

Tillslag av ecstasy från ett annat tillfälle. Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Mannen nekar dock till brott och menar att knarket var mediciner som han köpt helt lagligt utomlands, men inte visste var narkotikaklassat i Sverige.

Bara timmar efter att piloten greps på nyårsnatten skulle han dessutom ha rattat en flight från Gällivare.

Henning Lindberg är presskontakt på Nextjet, Sveriges största regionala flygbolag, som hade hyrt in det utländska flygbolaget.

– För det första är det här en tragedi i sig på det personliga planet för de inblandade. I övrigt har vi vidtagit skärpta kontroller internt med bäring på det här, säger han till NSD.

Den 45-årige piloten åtalas nu i Gällivare tingsrätt.

Bildkälla: Pixabay

Se också klippet från när en pilot landar ett plan med 127 turister – utan att se något:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Gällivare?
Tack för din röst!