Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Värmechocken! Ovanligt höga temperaturer väntas i hela Sverige

Nyheter | 23/01/2018 13:26

Nu svänger temperaturerna helt om i Sverige! Istället för snö och minusgrader väntas flera plusgrader och regn i stora delar av landet.

Den så kallade "Islandsstormen" drog för ungefär två veckor sen in över Sverige. I princip hela landet blev täckt med snö och temperaturerna kröp ner till flera minusgrader.

Men nu vänder det – och det rejält!

Klackar i slask
Är ni redo för slask? Bild: TT

Temperaturen tar en enorm vändning och istället blir det flera plusgrader runt om i landet i veckan. På vissa platser spås det bli upp mot nio grader varmt. Vårväder någon?

SMHI uppger att det redan på onsdag kan bli runt fem grader varmt i Stockholm, sex grader varmt i Göteborg, åtta grader varmt i Malmö och nollgradigt i Umeå. De temperaturerna håller sig kvar under torsdagen. 

På fredagen vänder det igen och det blir kallare i hela landet – runt noll grader i södra Sverige och flera minusgrader i norr.

Tre tjejer med paraply i regnväder
Det blir en regnig vecka, you guys. Bild: TT

Men det blir inget strålande solsken för de som längtar efter fint vårväder. På onsdagen och torsdagen spås det regna i nästan hela Svealand och Götaland – med chans på snöfall i Norrland. Intensiva lågtryck väntas passera över Sverige och det påminner om slutet av decembers väder, skriver SVT.

De här temperaturerna är ovanligt höga för den här tiden på året, skriver bland annat 24Trelleborg.

Resten av januari förutspås fortsätta i den här tematiken med stora temperaturskillnader, skriver SVT.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Regn eller snö?