Från mobbad till stjärnmäklare – nu tjänar han miljoner

- 02/02/2018, 13:53 -

Ramin Jahangiri gick från mobbad och relegerad i skolan till att bli en av Stockholms främsta mäklare. Nu avslöjar han hur den brokiga vägen till toppen såg ut.

De flesta vet att skolan inte alltid är så lätt och att skolmiljön överlag kan vara rätt så hård, speciellt för de som har varit och är mobbade. Men det är viktigt att inte vika ner sig. Ett bra exempel på detta är stjärnmäklaren Ramin Jahangiri.  

Det var redan i första klass som rasism och mobbing blev vardag för Ramin. Så väl klasskamrater som föräldrar och lärare gjorde skolgången till en pina. Ramin berättar själv om den tuffa tiden:

– Jag blev utstött redan i årskurs ett. Det var jobbigt, jag var den enda med utländsk bakgrund i min skola.  

Han fortsätter: 

– Det var ganska så tydligt också, man fick inte vara med på kalas. Förstå den känslan när man som 7-8 åring behöver fråga varför? Varför blir inte jag bjuden?

Mobbingen och utanförskapet satte stor press på Ramin vilket fick skolgången att fortsatte i brant nedförsbacke ända in på gymnasiet. Han säger själv att han nådde botten kort efter att han hade börjat på Walthers gymnasium i Västerort.

– Jag blev relegerad efter ett år tror jag. Då hade jag nått botten.

Efter att Ramin blev relegerad ville hans storebror hjälpa honom att vända den negativa trenden till något positivt och frågade honom om han inte skulle bli fastighetsmäklare. Ramin svarade: 

– Jag ska bli Sveriges bästa fastighetsmäklare. Men vad fan gör en fastighetsmäklare? 

Fastighetsbranschen och drömmen om att bli bäst blev den “moroten” som Ramin behövde för att skifta fokus. Idag är han 27 år gammal och en av Stockholms främsta mäklare. Ramin berättar om löneförhållanden i branschen och hur han själv ligger till:

– En duktig mäklare tjänar i snitt 1 miljon kronor per år. En toppmäklare tjänar 2 miljoner per år.

 I spelaren ovan så kan du höra när Ramin berättar sin historia.

Har du blivit mobbad?