Adrianna Klikowicz sågs sista gången när hon klev av vid Kristinebergs tunnelbanestation.
24-åriga Adrianna har varit försvunnen sedan i slutet av januari. - Foto: Polisen/Google Maps

24-åriga Adrianna är försvunnen – Nu vädjar polisen om hjälp

I slutet av januari i år klev Adrianna Klikowicz av vid Kristinebergs tunnelbanestation och försvann spårlöst. Nu vädjar polisen till allmänheten om tips.


En eftermiddag i slutet av januari klev 24-åriga Adrianna Klikowicz av vid Kristinebergs tunnelbanestation. Sedan dess är hon försvunnen, enligt Aftonbladet

Polisen misstänker att Adrianna kan ha utsatts för ett brott och vädjar nu om tips från allmänheten.

– Det här känns så otäckt och konstigt, säger Adriannas bror Mateusz till Aftonbladet.

Till vänster syns Adrianna när hon lämnar tunnelbanestationen. Bildkälla: Polisen

Adrianna sågs senast klockan 17.38 den 25 januari när hon fångades på bild av en övervakningskamera vid Kristinebergs tunnelbanestation på Kungsholmen i Stockholm.

Efter att Adrianna lämnade tunnelbanestationen har hon inte synts till. Polisen har påbörjat en förundersökning om människorov, men står fortfarande handfallna. 

Flyttade till Sverige från Polen 2012

Adrianna Klikowicz bor i Bromma, Stockholm och arbetar på en restaurang i en annan stadsdel. 24-åringen flyttade från Polen 2012 och har bott i Sverige sedan dess.

Adriannas familj är väldigt oroliga.

– Vi har en väldigt bra relation. Jag kan alltid lita på henne. Om jag haft en dålig dag kan jag alltid prata med henne och få stöd, säger brodern Mateusz till Aftonbladet.

– Även om vi bor i olika länder har vi ofta kontakt. Vi ringer varandra flera gånger i veckan. Vi brukar prata om allt. Det känns så otäckt och konstigt att hon är försvunnen, fortsätter han. 

Polisen vädjar om tips från allmänheten 

I samband med försvinnandet var den brunhåriga 24-åringen, född 1993,  klädd i svart jacka, svarta byxor och en grå mössa med tofs. Hon bar även svarta glasögon.

Enligt åklagaren Zilla Hirsch finns det flera saker som är anmärkningsvärda kring Adriannas försvinnande, bland annat att hon inte haft med sig sin mobil. Mobilen befann sig i 24-åringens bostad som nu också genomsöks av polisen. 

– Vi har vidtagit väldigt många åtgärder. Sammanfattningsvis kan jag säga att vi pratat med en väldigt massa personer. Vi har också försökt lokalisera henne i tunnelbanan, säger Zilla Hirsch till Aftonbladet.

– Vi har också tittat på annat runtomkring henne för att se om vi kan få en bild av var hon kan vara och vad som kan ha hänt. Men som det är just nu så vet vi inte det, säger hon avslutningsvis. 

Har du information om Adriannas försvinnande? Ring polisen på 114 14.

Läs även:Kvinna i 60-årsåldern kidnappades av personer på köp- och säljsida

Svensk polis jagar Khader Amiri – misstänks ha mördat 16-åriga frun

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tipsat polisen någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera skadade i Västerås

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.