Torsdag 11 Aug
Stockholm

Omid, 19, stoppade misshandeln på bussen i Malmö: "Ingen hjälpte"

Omid stoppade en misshandel på en buss i Malmö.
Misshandel. Foto: Privat/TT/Shutterstock

19-åriga Omid Tafakori grep in vid en misshandel av en tjej på en buss i Malmö. Busschauffören förlorade kontrollen över situationen och då var Omid snabbt där för att se till att alla var okej.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är du en person som vågar ingripa när du ser något orättvist hända i det offentliga rummet? Eller är du den som tvekar, kanske av rädsla? 

Då kanske den här historien kommer att inspirera dig till att få lite civilkurage

Under tisdagen gick 19-åriga Omid Tafakori på buss 33 i Malmö efter att ha varit på sin praktik. Ovetandes om hur eftermiddagen skulle få en drastisk vändning. 

När han närmade sig bussen såg han en större grupp personer utanför bussen. Omid misstog det för en kö och gick mot dem. 

– När jag så väl började närma mig hörde jag fyra tjejer i min egen ålder prata väldigt hetsigt och aggressivt mot busschauffören eftersom de ville att en av deras vänner som inte hade bussbiljett skulle komma ombord gratis, säger Omid till Nyheter24. 

De fyra tjejerna gick längst bak i bussen samtidigt som de skrek "idiot" och andra skällsord till busschauffören. Tjejernas beteende förargade många på bussen men det var endast en tjej som konfronterade dem. 

19-årige Omid. Bildkälla: Privat

En av tjejerna la ner sin väska på ett säte bredvid, vid det laget trodde Omid att tjejerna endast gjorde det för att skrämmas. 

Men så var det inte. 

– Istället började hon slå tjejen i ansiktet och drog henne i håret medan de slog henne flera gånger i hennes ansikte. 

När ingen på bussen ingrep fastän de fyra tjejerna misshandlade tjejen som försökte få dem att sluta grep Omid in. 

– När jag märkte att passagerarna bara kollade på istället för att säga "sluta" eller "slåss inte" så la jag ner min ryggsäck och började rusa in för att drämma tjejerna mot bussdörren för att dämpa ner situationen. 

Busschauffören stannade bussen och öppnade dörrarna. Då passade Omid på att slänga ut deras väskor för att tvinga dem av bussen. 

Tjejen som blivit misshandlad satt kvar på bussen och grät och var i chock. 

– Hon blev slagen eftersom hon gjorde det rätta och ingen hjälpte. Detta är en händelse som aldrig borde ha skett men det skedde eftersom passagerarna kollade på utan att ingripa, säger Omid till Nyheter24.

Omid berättar att han hoppas att tjejen mår bra trots omständigheterna och att han gärna hjälper till att vittna om det behövs. 

Hans syster skrev sedan händelsen i en stor tjejgrupp på Facebook där Omid hyllades för sitt civilkurage.

Polisen i Malmö bekräftar att de känner till händelsen och att det finns en anmälan. 

– Det var vid 15-tiden och en patrull ska ha mött upp kvinnan i hennes hem senare. Hon ska uppgett att okänd gärningsman slagit henne och hon ska ha mottagit slag och blivit dragen i håret, säger Nils Norling, som presstalesperson vid polisen, till Nyheter24 och fortsätter: 

– Men hon ska inte ha haft någon avsikt att besöka ett sjukhus och verkar inte fått allvarliga skador i samband med det, tack och lov. 

TV: Svartsjuk pilot åtalas för misshandel – var hög innan flygning


Läs också om Ida som fick sitt hår avklippt av hennes klass"kompisar"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du stoppat ett bråk någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.