Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
360
reaktioner idag

Kraftigt snöfall i hela landet – SMHI utfärdar klass 1-varningar

Det har varit kraftigt snöfall i hela landet på måndagsmorgonen och SMHI har utfärdat klass 1-varningar både i Norrbotten och Västra Götaland.

Vinter

På måndagsmorgonen utfärdade SMHI klass 1-varningar på flera håll i landet. Bland annat i Norrbottens och Västerbottens län – men också i Hallands och Västra Götalands län.

Norrut är det störst risk för snödrev. Det kommer alltså att bli drivbildning och dålig sikt i samband med snö och kraftig vind. Vilket kan ställa till det eftersom sportlovet sätter igång i norra delarna av Sverige, skriver SVT.

Blötsnö kommer att falla på flera håll i Götaland, men Jönköpings län kommer att få den mesta nederbörden i snö.

Men kommer det vara snöoväder hela veckan? Nej, under tisdagen och onsdagen ser det ut att bli plusgrader och växlande molnighet. I Götaland kommer en blandning av regn och snöfall, skriver GT.

I hela landet väntas ett snötäcke på upp till 15 centimeter i hela landet.

Det tuffa vädret har också lett till fler trafikolyckor än normalt, skriver Det har dock varit en hel del trafikolyckor i landet – mer än vanligt, skriver GP. Bland annat har en olycka skett både på E4 söder om Stockholm och på E6 i Västra Götaland. 

Den här vintern har bjudit på både milt väder (där medeltemperaturerna legat över normalvärden) – och på busväder där flera skolor fick stänga efter SMHI:s väderlarm tidigare i januari.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du snö?

Mer:

Idag kan det bli nationellt isdygn i Sverige – men vad är det?