Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kraftigt snöfall i hela landet – SMHI utfärdar klass 1-varningar

Nyheter | 12/02/2018 13:14

Det har varit kraftigt snöfall i hela landet på måndagsmorgonen och SMHI har utfärdat klass 1-varningar både i Norrbotten och Västra Götaland.

På måndagsmorgonen utfärdade SMHI klass 1-varningar på flera håll i landet. Bland annat i Norrbottens och Västerbottens län – men också i Hallands och Västra Götalands län.

Norrut är det störst risk för snödrev. Det kommer alltså att bli drivbildning och dålig sikt i samband med snö och kraftig vind. Vilket kan ställa till det eftersom sportlovet sätter igång i norra delarna av Sverige, skriver SVT.

Blötsnö kommer att falla på flera håll i Götaland, men Jönköpings län kommer att få den mesta nederbörden i snö.

Men kommer det vara snöoväder hela veckan? Nej, under tisdagen och onsdagen ser det ut att bli plusgrader och växlande molnighet. I Götaland kommer en blandning av regn och snöfall, skriver GT.

I hela landet väntas ett snötäcke på upp till 15 centimeter i hela landet.

Det tuffa vädret har också lett till fler trafikolyckor än normalt, skriver Det har dock varit en hel del trafikolyckor i landet – mer än vanligt, skriver GP. Bland annat har en olycka skett både på E4 söder om Stockholm och på E6 i Västra Götaland. 

Den här vintern har bjudit på både milt väder (där medeltemperaturerna legat över normalvärden) – och på busväder där flera skolor fick stänga efter SMHI:s väderlarm tidigare i januari.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gillar du snö?