Lördag 2 Jul
Stockholm

Allie 3,5 har leukemi – samtidigt fick pappan hjärtinfarkt

Dottern Allie har drabbats av leukemi och pappa Niklas fick vid 34 årsålder ett hjärtstopp. Nu får de hjälp av Sofias Änglar
Elin kämpade själv med att försöka rädd Niklas när han låg livlös i soffan samtidigt som leukemisjuke dottern Allie stod och skrev bredvid. Foto: Sofias Änglar / montage

2014 var ett bra år för Elin och Niklas som fick sitt första barn, dottern Allie. Men bara 13 månader senare blev hon diagnostiserad med leukemi och mardrömmen fortsatte för familjen när pappa Niklas 2017 plötsligt fick en hjärtinfarkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När Elin och Niklas köpte ett renoveringsobjekt i Häggeby visste de inte att deras drömprojekt skulle bli en nästan omöjlig uppgift att genomföra.

Familjen hade precis flyttat in i huset när dottern Allie, som då var 13 månader gammal, blev diagnostiserad med leukemi. I flera år kämpade familjen med dotterns cancer när mardrömmen blev ännu mer påtaglig för familjen.

År 2017, ungefär två år efter dotterns cancerbesked, hittade Elin mannen Niklas livlös hemma i soffan. Niklas som då var 34 år gammal och hade drabbats av en hjärtinfarkt. Han var nära att inte överleva. Elin agerade och ringde snabbt till 112 som började köra mot platsen.

Men tiden som det skulle ta för ambulansen att ta sig till huset innebar att Elin inte kunde sitta och vänta på att den skulle anlända. Istället så kämpade hon själv i 20 minuter med hjärt- och lungräddning. Hon lyckades till slut få igång hjärtat igen.

I det hjärtskärande samtalet med SOS-alarm hör man Elins panik.

– Han andas inte, han andas inte.

Var ligger han någonstans?

– I soffan.

Lägg ner han på golvet, hur gammal är din man?

– Han är 34, snälla.

Har du gått någon utbildning i hjärt- och lungräddning?

– Nej, snälla hur gör jag? Käkarna är låsta, han blir blå.

Familjen drabbades under en tvåårsperiod av två tragedier och vardagen skulle inte bli sig lik igen. Detta har fått familjen att leva varje dag med rädslan att de kan slitas ifrån varandra när som helst.

I måndagens avsnitt av Sofias änglar hjälper Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam familjen att renovera huset som inte ens har tillräckligt med isolering för att familjen ska kunna bo där på vintern. Allie är även med sin leukemi väldigt infektionskänslig varför renoveringen är behövlig för att hon ens ska kunna bo i huset.

Sofias änglar sänds på måndagar klockan 20 i Kanal 5.

I spelaren ovan kan du se Elins hjärtskärande samtal med SOS-larmtjänst när Niklas håller på att mista livet.

Du kanske även vill läsa: Maximilian ville se världen – läkarnas misstag ledde till hans död.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tittar du på Sofias Änglar?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.