Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Christiane Amanpour om fake news: "Farligt för demokratin"

Vita huset och Christiane Amanpour
1 av 1

CNN korrespondenten Christiane Amanpour om att bli anklagad för att sprida Fake news

TT/SVT

Nyheter | 16/02/2018 15:22

Skavlan gästas av CNN-korrespondenten Christiane Amanpour och hon berättar om hur hon ser på att Vita huset kallat kända nyhetskanaler för fake news, och hur hon tror att det påverkar samhället.

I fredagens avsnitt av Skavlan gästas studion av Christiane Amanpour. Christiane är CNN:s internationella korrespondent och leder sin egen intervjubaserade show Amanpour på samma kanal. 

Christiane föddes den 12 januari 1958 i London men är uppvuxen i Teheran. I Skavlan får hon frågan om hur hon känner kring att Vita huset kallat CNN för fake news.

– Det kan skada väldigt mycket, inte bara sanningen och etablerade mediehus, utan också demokratin, säger hon i programmet. 

Tillfället som Fredrik Skavlan troligen syftar på var när CNN i december 2017 blandade ihop bilderna på två personer med samma efternamn. Efter incidenten gick Vita husets pressavdelning ut och beskyllde CNN för att sprida fake news.

Fake news är när någon medvetet sprider desinformation, med avsikten att vilseleda i politiskt eller ekonomiskt syfte.

Skavlan sänds fredag 16 februari 16.00 på SVT Play och 21.00 i SVT1.