Tisdag 20 Apr
Stockholm

Angelica, 26, lovades snorkling i Thailand – blev strandsatt på ö

26-åriga Angelica lämnades på ö med fyraårig son.
Angelica lämnades på ö med fyraårig son och syster. Foto: Privat

26-åriga Angelica var på semester med sin 4-åriga son och syster i Thailand när en snorklingsutflykt snabbt blev obehaglig. Istället för snorkling så blev de strandsatta på en ö.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många svenskars favoritresemål. Thailand! Men den här historien kanske kan få dig att tänka efter ett varv till innan du bokar populära utflykter. För 26-åriga Angelica blev hennes mobiltelefon räddningen. 

Angelica, hennes fyraåriga son och syster bestämde sig en dag för att, via hotellet de bodde på, boka en mysig utflykt. I den skulle det ingå en härlig båttur, snorkling och mat i form av en buffé. 

Men inget av det som utlovades fick hon.

– Vi bokade en halvdag som skulle vara mellan nio och fjorton. Vi åkte och mötte upp båten och visade biljetterna. När vi hade börjat åka så upptäckte vi att de flesta på båten hade resväskor. 

Började kännas underligt

Redan där började det kännas underligt och Angelica frågade personal på båten om det verkligen stämde att de var på rätt plats. Ja sa han och skrev 13.30 på deras biljetter och sa orden "going back". Efter ett tag kom en mindre båt jämte och de beordrades hoppa på den istället. 

Tillsammans med ett par danskar lämnades de på en ö. Jaha tänkte Angelica och började utforska ön tillsammans med systern och sonen. 

De märkte ganska snabbt att ön var riktigt risig. Det låg soppar överallt och allt mer började Angelica och hennes resekompanjoner förstå att det inte stod rätt till. 

Thailand
Ön var täckt av soppor. Bildkälla: Privat

Eftersom att de blivit lovade mat så gick de till restaurangen på ön med tron om att det var där maten skulle serveras. Men inte heller det stämde. Maten fick de betala själva. Som tur var hade de med sig pengar.

– Vi gick runt och väntade på att klockan skulle bli halv två. När ingen båt kom och hämtade oss så tänkte vi att vi väntar tills danskarnas båt skulle komma vid halv tre. 

Men inte heller deras båt kom och nu hade de spenderat många timmar på ön. Fortfarande utan att ha fått möjligheten att snorkla. 

Fick ringa efter hjälp

När det stod klart att ingen båt skulle komma och hämta de tre så ringde Angelica sin pappas fru som kan språket och befann sig i landet. Hon ringde till hotellet och förklarade situationen. De i sin tur skickade en båt. 

Efter klockan 17 var de tre tillbaka på hotellet igen. Hotellet försökte få tag på företaget och ville hjälpa Angelica få tillbaka pengarna men utan att lyckas. 

– Om man ska på snorklingstur kanske man inte tar med sig sin telefon. Vilket bara var tur att vi hade. Vi åkte direkt och pratade hotellet och de har nu brutit med företaget. 

Nu vill Angelica uppmana andra att ta med sig telefon, plånbok och att vara försiktig när de bokar utflykter. 

TV: Linnea, 20, köpte Thailandsresa med sms-lån – nu går hon back 250 000

Läs också om att det nu är olagligt att röka på stränder i Thailand

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Thailand?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela