Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Delar av T-centralen i Stockholm utryms – misstänkt föremål hittat

Nyheter | 21/02/2018 13:15

Polisen utrymmer just nu delar av T-centralen i Stockholm. SL har fått order om att tömma T-centralen vid norra entrén mot Sergels torg. Anledningen ska vara ett misstänkt föremål.

Vid lunchtid på onsdagen började delar av centrala Stockholm att utrymmas. Norra entrén mot Sergels torg utrymdes på order av polisen efter att ett misstänkt föremål hittats. 

Ett vittne slog larm klockan 11:50 efter att ha sett ett misstänkt föremål i en papperskorg. Efter vittnets larm kom ordningsvakter och polis till platsen för att undersöka föremålet.

– Man har hittat ett misstänkt föremål i en papperskorg, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Expressen

Tunnelbanan går som vanligt men det går inte att använda ingången vid Sergels torg. Räddningstjänsten ska nu också vara kallad till platsen för att assistera när det misstänkta föremålet tas om hand. 

Expressen uppger att Nationella bombskyddet också ska vara på väg till platsen för att undersöka föremålet. Vid 13.20 var de på plats och avspärrningarna runt T-centralens uppgång vid Sergels torg hävdes senare.

Enligt Dagens Nyheter är brottsrubriceringen tills vidare förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.