27 kvinna försvann på alla hjärtans dag – nu har hon hittats död.
27 kvinna försvann på alla hjärtans dag. Några dagar senare hittades hon död. Bilden med poliserna är från ett annat tillfälle. - Foto: Google Maps / TT Nyhetsbyrån

27-årig kvinna försvann på alla hjärtans dag – här är allt vi vet

På alla hjärtans dag försvann en 27-åriga kvinna i Eskilstuna. Några dagar senare hittades hon död. Polisen misstänkte först mord, men nu har fler uppgifter framkommit. Här är allt du behöver veta om fallet.


1. Försvann på alla hjärtans dag

Det var den 14 februari som den 27-åriga kvinnan försvann i Eskilstuna. Vid försvinnandet hade hon på sig en guldbeigefärgad glansig klänning, svart jacka med pälskrage, lårhöga svarta stövlar och stor svart väska.

2. Hittades död

Kvinnan anmäldes försvunnen fredagen den 16 februari. I söndags hittades hon död i utkanterna av ett villaområde i Eskilstuna.

– Hon hittades i ett skogsparti i anslutning till ett område som heter Hagnestahill. Det var en allmänhet som hittade henne, sa Björn Öberg, presstalesperson på polisen, tidigare till Nyheter24.

Här ska kvinnans kropp ha hittats. Bildkälla: Google Maps

3. Polisen startar förundersökning om mord

Anledningen till att polisen först misstänkte mord var på grund av det sätt som kvinnan bragts om livet.

– Det är helt enkelt omständigheter kring hur hon hittades och vad vi kunde konstatera på platsen, att det inte verkar som att hon dött en naturlig död, säger Björn Öberg.

Flera förhör med bekanta och anhöriga har hållits.

Polisens presstalesperson Thomas Agnevik sa att det handlar om "ett väldigt grovt brott", skriver TT via Aftonbladet.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

4. Polisen: inget tyder på mord

På fredagsmorgonen gick polisen ut och meddelade att det finns något som gör att man kan misstänka att det är ett mord som ligger bakom kvinnans död.

"Enligt det preliminära obduktionsbeskedet har det inte framkommit något som talar för att döden orsakats av annan person", skriver polisen på sin hemsida.

Däremot är dödsorsaken ännu inte klarlagd. Förutom den preliminära obduktionsrapporten ska även en rättskemisk och mikroskopisk undersökning göras. Det här väntas ta ungefär två veckor.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

5. Men mord kan ändå inte helt uteslutas än…

Trots de nya uppgifterna gäller utredningen fortfarande mord.

– Vi vet inte ännu vad hon har dött av. Det är bara ett preliminärt utlåtande än så länge från obduktionen och dödsorsaken är fortfarande inte fastställd. Därför fortsätter mordutredningen, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik till Nyheter24.

Polisen har ännu inte hittat några synliga skador på den döda kvinnan som gör att de misstänker brott. Däremot har man tagit vävnadsprover från olika delar av kroppen som skickats på analys.

– En kropp kan vara oskadad och så visar det sig vid vävnadsproverna att man upptäcker ämnen som kan förklara dödsorsaken. Typ droger, förgiftning och sådana saker. Då kan det ju ändå vara ett mord, fastän kroppen inte har någon sårskada. Därför är det viktigt att mordutredningen fortsätter, säger Thomas Agnevik.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du följt det här fallet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.