Tisdag 30 Nov
Stockholm

Hanna, 27, jämförde sina jeans med sonens jeans: "Helt orimligt"

Hanna blev ställd när hon såg sina egna jeans bredvid sonens jeans
När Hanna skulle gå in till sonens rum och lämna vad hon trodde var sonens jeans blev hon helt ställd. Foto: TT/Privat

När Hanna skulle gå in till sonens rum och lämna vad hon trodde var sonens jeans blev hon helt ställd. Det var hennes egna jeans i storlek XL som var nästan lika "stora" som sonens byxor i storlek 140.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För några dagar sedan gjorde den 27-åriga mamman Hanna en ganska sjuk upptäckt. Hennes sons jeans i storlek 140 och hennes jeans i storlek XL från Gina Tricot var nästan lika stora. 

– Jag reagerade på storleken på jeansen eftersom jag faktiskt gick in för att lägga dem på sonens rum i tron om att det var hans byxor. Men när jag såg att det var mina så blev jag väldigt ställd och nästan full i skratt eftersom det kändes helt orimligt, berättar Hanna för Nyheter24.

Jeansen från Gina Tricot till vänster och sonens byxor till höger. Bildkälla: Privat

Den enda som ser ut att skilja byxorna åt är längden på jeansen som är i modellen Molly från Gina Tricot, och båda jeansen är väldigt stretchiga. Hanna berättar att hon tycker att det väldigt tråkigt att det är så.

– Jag har alltid haft storlek s/m men efter en graviditet och viktuppgång så har det verkligen blivit svårt att hitta kläder i rätt storlek eller som sitter skönt och bra. 

Sedan dess har Hanna nästan slutat att använda tajta kläder och jeans då hon har svårt att hitta kläder som sitter snygg och som känns skönt. 

Hanna blev helt ställd. Bildkälla: Privat

Efter upptäckten delade hon med sig av bilden i en större tjejgrupp på Facebook. Anledningen till det var för att hon ville sprida budskapet om hur storlekarna ser ut, något som hon tycker är pinsamt dåligt. 

– Det är ju förnedrande att man som storlek large inte ska kunna köpa kläder i storleken extra large som passar? 

Efter inlägget i gruppen möttes hon av bra respons, och det var faktiskt flera personer som har upplevt samma sak som Hanna. 

Nyheter24 pratade nyligen med 27-åriga Louise, som köpt samma byxa i samma storlek flera gånger från butiken. Men för ett tag sedan när hon köpte Molly-jeansen fick hon inte på sig dem. Hon jämförde byxorna såg att de nya hon köpte var mindre än byxorna hon köpt tidigare. 

Alexandra Davidsson, som är pressansvarig på Gina Tricot, berättade att de tagit vidare frågan internt.

– Det är status nu och något mer tänker jag inte säga om saken, sa hon till Nyheter24 då.

Här kan du läsa mer om det!

Förra året skrev Nyheter24 om 18-åriga Emilia som testade ett par shorts på H&M. Här kan du läsa mer om det. Eller så kanske du vill läsa om Ruth skulle prova ett par jeans på H&M? Det kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du köpt byxor från Gina Tricot?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela