Snökaos i Sverige
Snökaos - Foto: TT

Snökaoset härjar över hela Sverige – förseningar på Arlanda

Snökaoset kommer att härja vidare i större delar av landet idag. Mer snö kommer att falla och kylan kommer att ligga kvar. Trafikstörningar kommer det att vara under hela dagen och flygtrafiken kommer att ha mindre förseningar på Arlanda.


Det var riktig snökaos i många delar av Sverige under måndagen. Det lugnade sig under natten men satte igång på morgonen igen. Polisen varnar att alla ska köra försiktigt eftersom det är riktigt halt på vägarna med dålig skikt. 

Igår härjade snön ordentligt och många plan ställdes in eller försenades på Arlanda – kvällen blev riktigt rörig för dem. Endast en bana var öppen och personalen jobbade hårt med att hålla banan öppen i stormen. Passagerarna fick sina biljetter ombokade och fick åka med nästa avgång från Arlanda, skriver Expressen.

Eftersom det inte hade snöat under natten hade banorna kunnat snöröjts och fixats inför morgontrafiken på Arlanda. Det kan vara små förseningar i trafiken men inga större problem att hinna med sitt plan. Just nu är det inga större problem i flygtrafiken, enligt Swedavias pressjour. 

Övriga flygplatser i Sverige har klarat sig från förseningar och inställda flyg. Det som kan hända är att de kan påverkas om Arlanda får problem på grund av snön. 

Arlanda skriver också på sin hemsida att man ska kolla status på sitt flyg innan man åker till flygplatsen.

Kraftiga snöbyar i Stockholms län och Södermans län med stor risk för drivbildning. Det gäller att vara redo med snökyfflarna.

SMHI har också gått ut med att det är lavinfara i Vindelfjällen, Jämtlandsfjällen och Härjedalsfjällen. Lavinfaran ligger på tre, där fem betyder extrem lavinfara. SMHI skriver att det kan bli mindre laviner under dagen i de tre områdena.

Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen säger till Expressen att man ska köra lugnt och anpassa hastigheten efter hur halt det är. "Räkna med fortsatta trafikstörningar under dagen. Anpassa din hastighet och håll ordentliga avstånd", skriver polisen på deras hemsida .

Under veckan kommer det förhoppningsvis bli bättre väder skriver SMHI på sin hemsida. Kylan kommer att ligga kvar men det kommer inte att falla lika mycket snö som det ser ut just nu.

Se mer i klippet ovan om vädret i Sverige.

Läs mer om ovädret i trafiken här

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter sommaren?
Tack för din röst!