Snökaoset i Sverige fortsätter – så påverkas trafiken
Så här påverkas trafiken av snökaoset i Sverige - Foto: TT

Snökaoset i Sverige fortsätter – så påverkas trafiken

Runt om i Sverige har flera vägar blivit rödmarkerade och det finns även en del gulmarkerade vägar. I flera län har nu SMHI utfärdat en klass 1-varning för snöfall och mycket snö väntas komma. Så här påverkas trafiken av snökaoset.


Du har garanterat märkt av snövädret som kommit till Sverige och skapat förseningar, inställda tåg och kaos. Vädret ser ut att fortsätta och så här kommer det att påverka trafiken. 

I flera län har SMHI utfärdat en klass 1-varning för snöfall och mycket snö väntas att komma. De län där SMHI har utfärdat en klass 1-varning är Stockholm, Södermanland, Östergötland och Kalmar. 

I Stockholms län är flera vägar rödmarkerade, vilket betyder att väglaget alltså är svårt och trafiken påverkas. Bland annat har Taxi Stockholm haft problem och mycket föreningar, skriver Aftonbladet. 

Så kommer trafiken att påverkas. Bildkälla: TT

Även på E6:an, norr om Göteborg, har trafiken även påverkats och Trafikverket har även markerat flera vägar i södra Sverige som extremt hala. Även i Smålands och Stockholms län varnas det för mycket halt väglag. 

I andra län runt om i landet är flera vägar gulmarkerade, alltså att det är en del problem med väglaget. 

Men det är inte bara vägarna som påverkas av vädret utan även tågtrafiken har blivit lidande. I Kalmar och Kronoberg har trafiken på flera av tågsträckorna ställts in och på Öland har man ställt in all busstrafik, skriver Aftonbladet. 

Det kommer att fortsätta vara minusgrader i stora delar av landet resten av veckan och snö kommer fall då och då ändå fram till helgen. I mitten av nästa vecka kan det dock komma att bli plusgrader ner mot Malmö.

Om du vill läsa om hur snökaoset påverkat flygtrafiken kan du göra det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Påverkas trafiken där du bor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Anhöriga släppta efter markmord

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

1 timme sedan
Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.