Olycka tunnelbana
Tunnelbanan - Foto: TT

Skräckscenen i Kanal 5:s Tunnelbanan – kvinna ramlar ner på tågspår

I säsongspremiären av Tunnelbanan får vi följa med när Rickard och Baran rycker ut till Gubbängen för att hjälpa en person som är okontaktbar.


Den stundtals våldsamma vardagen i Stockholms tunnelbana har vi kunnat följa under hösten i programmet Tunnelbanan. Ikväll är en ny säsong tillbaka.

Ordningsvakterna Rickard och Baran har fick ett larm då en person hade ramlat mellan plattformen och tunnelbanan i Gubbängen. Personen var skadad och låg på en bänk.

Eftersom ordningsvakterna inte visste hur skadad personen var så var de tvungna vara på plats snabbt. När de kom till platsen visade det sig att det var en kvinna som låg på bänken och var skadad.

Ordningsvakterna försökte få kontakt med kvinnan och provade smärtstimulering. 

Smärtstimulering brukar vara ett effektivt sätt att se om man får kontakt med den skadade personen. Ofta brukar man då trycka vid panna, käkvinkel och bröstbenet. 

– Smärtstimulering brukar fungera bra och det är inte ofta vi inte får någon kontakt med den skadade, säger ordningsvakten Rickard i programmet.

De fick inte kontakt med kvinnan och läget blev akut. Ordningsvakterna ringde efter ambulans och fortsatte att försöka få kontakt med kvinnan.

– Att vi inte får kontakt med henne visar att hon inte mår bra alls. Man vet ju inte vad för skada hon har. Det kan vara så allvarligt som att det är en skallskada, säger Rickard.

Ordningsvakterna hittade en tom spritflaska bredvid kvinnan och misstänkte att hon blandat alkohol och tabletter vilket gjorde att läget blev ännu mer akut.

Medan de väntade på ambulansen hade de koll på hennes puls och andning.

– Det är väldigt viktigt att hålla koll på hennes andning. Om hon slutar andas så måste vi vara snabba med att utföra hjärt - och lungräddning, säger Rickard i programmet. 

När ambulanspersonalen kom till platsen konstaterade de att kvinnan behövde vård snabbt. Kvinnan åkte iväg med ambulansen och ordningsvakterna åkte vidare för att hålla ordning på tunnelbanestationerna.

Tunnelbanan sänds torsdagar klockan 20.00 på Kanal 5.

Se i klippet ovan när ordningsvakterna hjälper kvinnan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Åker du tunnelbana?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

3 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.