Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Swedbanks miss – 80 000 kan få tillbaka mindre i skatt

Nyheter | 12/03/2018 15:19

På grund av en teknisk miss kan cirka 80 000 svenskar få tillbaka mindre på skatten. Ränteuppgifter som skulle ha skickats in från Swedbank till Skatteverket har inte kommit in.​​

Ett datafel hos Swedbank innebär att tusentals svenskar kan få tillbaka mindre på skatten, skriver Aftonbladet

Datafelet innebär att ränteuppgifter som Swedbank ska ha skickat till Skatteverket inte kommit in, vilket i sin tur innebär att ränteinbetalningar för 80 000 kunder saknas i deklarationen. Felet drabbar främst kunder till Swedbank finans och personer som har lån på bil, båt eller andra fordon hos banken. 

– Vi kommer i veckan skicka ut ett brev till alla kunder där vi informerar om vad som hänt, säger Swedbanks presschef Josefine Uppling till Aftonbladet. 

Måste ändras manuellt

Swedbank har nu skickat rätt information till Skatteverket, som i sin tur har uppdaterat deklarationerna. 

För de som deklarerat digitalt kommer felet att korrigeras automatiskt, men de som deklarerat på papper, via telefon eller sms kommer själv behöva korrigera missen. 

– Pappersdeklarationen är ju tryckt, så den kan vi tyvärr inte rätta. Då får man själv lägga in de uppgifterna. Vi beklagar såklart det extraarbete som detta innebär för våra kunder, säger Josefine Uppling. 

– Vi uppmanar kunder i Swedbank Finans som ska deklarera på papper att kontrollera sina uppgifter noggrant, och ta kontakt med Skatteupplysningen om man har frågor, säger Josefine Uppling till Aftonbladet. 

Läs även: Fått din deklaration? Här är 6 enkla avdrag du inte får missa

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Burkar du läsa igenom din deklaration?