Sveriges Radio om Cissi Wallin: Hon avbokade själv intervjun

Igår gick Cissi Wallin ut med ett Instagraminlägg där hon skrev att TV4 och SR avbokat intervjuer med henne efter att de fått reda på att hon blivit polisanmäld för förtal. Nu svarar P4 Väst och menar att det var Wallin själv som valde att avboka.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Förra onsdagen gick Cissi Wallin ut med ett inlägg på Instagram där hon skrev att hon blivit anmäld för grovt förtal av en känd medieprofil.

Igår, nästan en vecka senare, gick Cissi ut med ett nytt inlägg som hon delade på Facebook och sin Instagram. I inlägget skriver Cissi att både TV4 och SR avbokat henne som resultat av anmälan. 

– Jag var bokad till panelsamtal om föräldraskap hos @maloueftertio imorn, plus till intervju i @sverigesradio.  Nyss hörde en person från @tv4 och en person från SR av sig och meddelande att dom måste avboka mig pga "du är under utredning av polis". 

SR: Vi har inte avbokat med Cissi Wallin

Men Peter Sundblad, kanalchef P4 Väst, menar att det inte alls var fallet, och att Cissi Wallin var den som i själva verket ställde intervjun. 

– Vi har inte avbokat intervjun med Cissi Wallin, det har hon gjort själv, säger han till Nyheter24

Enligt Peter Sundblad hade reportern Kim Kärnfalk bokat in en intervju med Cissi Wallin efter att polisanmälan hade offentliggjorts. 

– På morgonmötet igår morse pratade vi igenom det och insåg att det inte var så lämpligt för Kim att göra intervjun med Cissi Wallin då de känner varandra, säger Peter Sundblad. 

– Så vi bestämde oss att sätta en annan reporter på det istället. Den reportern skulle prata med Cissi Wallin under den tiden som vi hade bokat, fortsätter Peter. 

Med tanke på polisanmälan, ville P4 gärna göra en intervju med Cissi Wallin, för att höra hur hon tänkte och kände kring förundersökningen. 

Men på grund av riskerna som en förtalsanmälan skulle kunna innebära, ville de också banda intervjun, istället för att ha en livesändning som de först hade planerat.

– Det skulle finnas en risk med att sända live, som innebär att jag skulle kunna bli anmäld för förtal. Vi meddelade Cissi Wallin att vi gärna ville göra intervjun som tänkt men att vi hade en annan reporter som skulle göra den, och i det läget är det Cissi Wallin som avbokar intervjun, säger Peter. 

Enligt Peter Sundblad vill Sveriges Radio fortfarande göra en intervju med Cissi. 

– Vi vill fortfarande intervjua Cissi Wallin, men hon kan inte ställa krav på vilken reporter som ska göra det, vilket hon gjorde. Hon skrev till oss igår att hon bara låter sig intervjuas av Kim Kärnfalk, och så går det ju inte riktigt till. 

Cissi Wallin svarar på Instagram

Peter Sundblad har även skrivit till Cissi under hennes instagraminlägg för att förklara händelsen från hans perspektiv. Som svar på hans kommentar skriver Cissi: 

"Det stämmer inte överens med den info jag fick i text och vad som sas till mig i telefon. Kan citera direkt från den info jag fick: "Mina chefer har tagit beslutet att vi kommer att banda dig eftersom det just nu pågår en utredning om förtal". Mao: den form vi kom överens om från början ändrades."

/
TV4
/