Polisen i Göteborg ber nu om allmänhetens hjälp
Polisen varnar för farlig gärningsperson i Göteborg - Foto: TT/Google Maps

Polisens varning: Våldsam man smyger in i lägenheter mitt i natten

Tidigare i år utsattes en man för ett mordförsök i Högsbo, Göteborg. I början av mars mördades en man i samma område. Nu varnar polisen för en gärningsperson de tror har begått båda brotten.


Den 28 januari gick en man tyst in i en lägenhet i Högsbo, Göteborg. Han rotade omkring efter okänt föremål. När den boende vaknade upp mitt i natten så slog han till med kraftigt våld. Offret hamnade på sjukhus chockad och med flera skador. 

Två och en halv månad senare i samma område hände något liknande. En gärningsperson smög sig in i en lägenhet. Rotade omkring men tog ingenting. Sedan gick hen till attack mot den boende. Denna gång dog offret av skadorna, skriver Expressen.

De två männen som attackerats och mördats har varit okända hos polisen och har inget kriminellt förflutet. 

För Nyheter24 berättar polisens presskontakt Thomas Fuxborg att det finns tillräckligt mycket likheter mellan de två händelserna för att polisen ska tro att det är samma gärningsman. 

– Det är samma typ av våld, jag kan inte gå inte på vad det är för våld men det är väldigt mycket som överensstämmer. 


Bildkälla: Google

I båda fallen har lägenhetsdörren varit intakt och även portdörren. Lägenhetsdörrarna har inte heller haft några märken. Polisen tror därför att gärningspersonen har tagit sig in i lägenheterna eftersom att dörren varit olåst. 

– Det har gått två och en halv månad mellan händelserna och därför tror vi att den här personen har rört sig i området mellan och innan den här tiden. 

Polisen vill nu ha tips från allmänheten. Thomas Fuxborg berättar att de vill ha vittnesmål från personer som kanske sett någon som går runt och drar i dörrar och ser misstänksam ut. 

Men de vill också att alla i området anmäler alla inbrott som eventuellt har skett, även om det rör sig om något mindre. Och att personer anmäler till polisen om någon i ens närvaro börjar bete sig konstigt.

– Vi tänker att det här inte går förbi obemärkt hos en person mentalt, säger Thomas Fuxborg.

Har du tips? Ring då polisen på 114 14

TV: Madsens praktikant under rättegången: "Han läste böcker om mord"

Läs också om vad Leif GW Persson tycker om polisarbetet kring Peter Madsen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bor du i Göteborg?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Schweizisk klockexport ur led

Populära butiken tvingas stänga efter 172 år: "Bestörta"

I 172 år har den kända skinnbutiken lockat till sig turister, sommargotlänningar och öbor. Men nu tvingas Visbys äldsta affär att stänga.

Försvagad sits för Danmarks regering

Den danska regeringens position försvagas och Inger Støjbergs Danmarksdemokraterne stärks sedan en folketingsledamot bytt parti till hennes och en politisk vilde också bestämt sig för att gå med där.

Ras för bitcoin

Kryptovalutor som bitcoin faller kraftigt och just bitcoin har under morgonen backat drygt 5 procent. Nedgången betyder att en bitcoin nu handlas kring drygt 63 800 dollar vilket innebär en nedgång på 10 procent de senaste fem dagarna.

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.