Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu får 900 000 personer sin skatteåterbäring

Nyheter | 05/04/2018 08:38

Såg du dollartecken när du såg ditt skattebesked? Då kan 5-6 april bli en av dina lyckodagar. Nu börjar nämligen skatteåterbäringen trilla in på kontot.

Den 5 och 6 april börjar skatteåterbäringen äntligen betalas ut – och om du har koll på dagens datum betyder det alltså att du bör kolla kontot redan nu!

Du kan nämligen vara en av de 898 000 personer som kommer få lite extra klirr i kassan.

Men det är inte alla som får skatteåterbäringen den här veckan.

Allting beror på om du har deklarerat och när du gjorde det, om du har anmält ett konto och har en digital brevlåda, vilket du kan läsa mer om här.

Anmälde du ett konto till Skatteverket senast 23 mars, skaffade digitala brevlådan och godkände deklarationen (utan ändringar) senast 28 mars? Grattis, då får du förmodligen pengarna den här veckan!

Missade du snabbtåget?

Om du hade allting klart efter den 28 mars kan du vänta dig skatteåterbäring i juni, som då kommer finnas på ditt konto 5-6 juni.

För den som har deklarerat på det traditionella sättet, alltså på papper, ramlar skattepengarna istället in 7-8 augusti. 

Tänk på att detta gäller enbart om du har betalat för mycket skatt. I vissa fall kan du istället behöva betala mer i skatt, om du exempelvis sålt din bostad.

Om du har kvarskatt ska du betala senast det datum som står på ditt slutskattebesked, vilket brukar vara 90 dagar efter du har fått slutskattebeskedet. 

De allra flesta som ska betala skatt kommer göra det i november.

För att slippa betala ränta kan du givetvis betala in detta tidigare. Om kvarskatten är under 30 000 kronor ska den finnas på ditt skattekonto senast 3 maj 2018.

Källa: Skatteverket

Kommer du få tillbaka på skatten?