Skatteåterbäringen betalas ut 5-6 april 2018
Under 5-6 april 2018 kommer skatteåterbäringen börja betalas ut - Foto: Montage Shutterstock

Nu får 900 000 personer sin skatteåterbäring

Såg du dollartecken när du såg ditt skattebesked? Då kan 5-6 april bli en av dina lyckodagar. Nu börjar nämligen skatteåterbäringen trilla in på kontot.


Den 5 och 6 april börjar skatteåterbäringen äntligen betalas ut – och om du har koll på dagens datum betyder det alltså att du bör kolla kontot redan nu!

Du kan nämligen vara en av de 898 000 personer som kommer få lite extra klirr i kassan.

Men det är inte alla som får skatteåterbäringen den här veckan.

Allting beror på om du har deklarerat och när du gjorde det, om du har anmält ett konto och har en digital brevlåda, vilket du kan läsa mer om här.

Anmälde du ett konto till Skatteverket senast 23 mars, skaffade digitala brevlådan och godkände deklarationen (utan ändringar) senast 28 mars? Grattis, då får du förmodligen pengarna den här veckan!

Missade du snabbtåget?

Om du hade allting klart efter den 28 mars kan du vänta dig skatteåterbäring i juni, som då kommer finnas på ditt konto 5-6 juni.

För den som har deklarerat på det traditionella sättet, alltså på papper, ramlar skattepengarna istället in 7-8 augusti. 

Tänk på att detta gäller enbart om du har betalat för mycket skatt. I vissa fall kan du istället behöva betala mer i skatt, om du exempelvis sålt din bostad.

Om du har kvarskatt ska du betala senast det datum som står på ditt slutskattebesked, vilket brukar vara 90 dagar efter du har fått slutskattebeskedet. 

De allra flesta som ska betala skatt kommer göra det i november.

För att slippa betala ränta kan du givetvis betala in detta tidigare. Om kvarskatten är under 30 000 kronor ska den finnas på ditt skattekonto senast 3 maj 2018.

Källa: Skatteverket

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du få tillbaka på skatten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

3 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.