Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

40 000 får inte sina skattepengar i tid på grund av tekniskt fel

- 06/04/2018, 10:49 -

Idag skulle många ha fått sin skatteåterbäring. Men på grund av ett tekniskt fel hos Skatteverket kommer 40 000 personer få vänta på skattepengarna ett tag till. Två som har drabbats av missen är Johanna, 20, och Ellen, 19.

Idag vakande nog många upp och tänkte på skatteåterbäringen som skulle trilla in på kontot. Men tyvärr så kommer många personer få vänta tills nästa vecka innan de får in sina pengar på bankkontot.

Anledningen är ett tekniskt fel hos Skatteverket. 

40 000 personer har drabbats 

– Det som har hänt är att deras bankkonto-nummer inte har registrerats på grund av ett tekniskt fel hos Skatteverket. Men vi har redan börjat göra utbetalningarna manuellt så en del har redan fått sina pengar ändå. Men andra kan komma att få vänta tills nästa vecka, säger Erika Stenvall som är pressekreterare på Skatteverket till Nyheter24.

Det är 40 000 personer som har drabbats av det tekniska felet. Erika Stenvall berättar att hon inte känner till den direkt orsaken till felet, men säger att det är stora system med mycket information som ska processas de här dagarna. 

– Alla de drabbade har fått ett meddelande om det här så de vet vad som hänt, säger hon. 

En av dem är Johanna, 20, som hade förväntat sig att få sina pengar in på kontot idag. Men runt klockan tio fick hon ett meddelande från Skatteverket. Där det stod att hon, trots att hon gjort allt man skulle för att få sina pengar i tid, inte skulle få det. 

– Det stod att mina kontouppgifter saknades trots att jag anmält i tid. Jag blev besviken eftersom jag har väntat på pengarna, berättar hon för Nyheter24. 

Johanna berättar att hon inte hunnit ringa Skatteverket men har tänkt att göra det under dagen för att höra hur det går. 

– Det stod att jag skulle få pengarna nästa vecka, men har inga förhoppningar när det gäller skatteverket. Jag tror allt är en bortförklaring bara, tror inte att det är ett tekniskt fel så är som sagt besviken när man hade hoppats på pengar nu när man gjort allt man skulle göra för att få dem nu i april.

En annan som också fick meddelandet om att skatteåterbäringen skulle dröja är 19-åriga Ellen

– Jag fick meddelandet klockan nio imorse och jag blev besviken. Jag hade räknat med pengarna senast idag till helgen. Det känns irriterande då jag gjorde allt för att kunna få dem tidigt. 

Du kanske också vill läsa om barnets namn som Skatteverket inte godkände? Här kan du läsa om det

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du drabbad av det tekniska felet?