Skatteverket
På grund av ett tekniskt fel hos Skatteverket kommer 40 000 personer få vänta på skattepengarna - Foto: Privat/Skattverket

40 000 får inte sina skattepengar i tid på grund av tekniskt fel

Idag skulle många ha fått sin skatteåterbäring. Men på grund av ett tekniskt fel hos Skatteverket kommer 40 000 personer få vänta på skattepengarna ett tag till. Två som har drabbats av missen är Johanna, 20, och Ellen, 19.


Idag vakande nog många upp och tänkte på skatteåterbäringen som skulle trilla in på kontot. Men tyvärr så kommer många personer få vänta tills nästa vecka innan de får in sina pengar på bankkontot.

Anledningen är ett tekniskt fel hos Skatteverket. 

40 000 personer har drabbats 

– Det som har hänt är att deras bankkonto-nummer inte har registrerats på grund av ett tekniskt fel hos Skatteverket. Men vi har redan börjat göra utbetalningarna manuellt så en del har redan fått sina pengar ändå. Men andra kan komma att få vänta tills nästa vecka, säger Erika Stenvall som är pressekreterare på Skatteverket till Nyheter24.

Det är 40 000 personer som har drabbats av det tekniska felet. Erika Stenvall berättar att hon inte känner till den direkt orsaken till felet, men säger att det är stora system med mycket information som ska processas de här dagarna. 

– Alla de drabbade har fått ett meddelande om det här så de vet vad som hänt, säger hon. 

En av dem är Johanna, 20, som hade förväntat sig att få sina pengar in på kontot idag. Men runt klockan tio fick hon ett meddelande från Skatteverket. Där det stod att hon, trots att hon gjort allt man skulle för att få sina pengar i tid, inte skulle få det. 

– Det stod att mina kontouppgifter saknades trots att jag anmält i tid. Jag blev besviken eftersom jag har väntat på pengarna, berättar hon för Nyheter24. 

Johanna berättar att hon inte hunnit ringa Skatteverket men har tänkt att göra det under dagen för att höra hur det går. 

– Det stod att jag skulle få pengarna nästa vecka, men har inga förhoppningar när det gäller skatteverket. Jag tror allt är en bortförklaring bara, tror inte att det är ett tekniskt fel så är som sagt besviken när man hade hoppats på pengar nu när man gjort allt man skulle göra för att få dem nu i april.

En annan som också fick meddelandet om att skatteåterbäringen skulle dröja är 19-åriga Ellen

– Jag fick meddelandet klockan nio imorse och jag blev besviken. Jag hade räknat med pengarna senast idag till helgen. Det känns irriterande då jag gjorde allt för att kunna få dem tidigt. 

Du kanske också vill läsa om barnets namn som Skatteverket inte godkände? Här kan du läsa om det

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du drabbad av det tekniska felet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.