Människor som solar. Tecknad sol och glass
Sommarväder väntas nästa vecka med sol och upp till 20 grader - Foto: TT/Montage

Nu kommer supervärmen – här blir det 20 grader nästa vecka

Våren har äntligen kommit till stora delar av landet och även i norr börjar små vårtecken dyka upp. Men vi är inte nöjda, nu vill vi ha sommar. Och redan nästa vecka kan det bli sommarvärme i söder.


De senaste dagarna har varit riktigt soliga och härliga i stora delar av landet och man har kunnat slänga upp vinterjackan på vinden och istället plocka fram solglasögon och vita sneakers. 

Nu kommer fler glada nyheter. I nästa vecka blir det nämligen ännu bättre och värmen kommer upp i riktiga sommartemperaturer. 

Början av året såg lite mörkare ut och våren anlände något senare än vad den brukar göra, och på många ställen i norr är det fortfarande vinter. 

Nu är det vår i stora delar av landet. Bildkälla: SMHI

Men varför har det varit så soligt i hela landet de senaste dagarna? Jo, Expressen skriver om ett fenomen som kallas skandinavisk blockering. Blockeringen är ett mäktigt högtryck som styr undan moln och regn. Det betyder att runt norden är det sämre väder, men vi klarar oss. 

Den här blockeringen verkar kunna hålla i sig fram till helgen, men under lördag och söndag kan vi tyvärr få räkna med moln på vissa håll. Framförallt i söder blir det mer molnigt och lite kallare, skriver Expressen. 

Dessa moln sprider sig till Svealand och Götaland, men risken för regn är liten. I början av nästa vecka kan man dock räkna med att det blir varmare. 

Nästa vecka kanske man kan lägga sig i solen och njuta. Bildkälla: TT

Men de goda nyheterna stannar inte där, utan i mitten och slutet av nästa vecka kommer högtrycket tillbaka och det blir sommarvärme på många håll. 

I södra delarna av Götaland och östra Svealand ser det just nu ut som att det kan bli runt 20 grader varmt. 

Hoppas du på en riktigt varm sommar? Vi har tagit reda på om en kall vinter verkligen gör att sommaren blir varm. Läs om det här.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter sommaren?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.