Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kommer värmen – här blir det sommar redan i veckan

- 16/04/2018, 08:01 -

Är du riktigt trött på det gråa och ruggiga vädret nu? Då har vi väldigt bra nyheter till dig. Varma soliga dagar väntar och i södra Sverige kan det faktiskt bli meteorologisk sommar väldigt snart.

Har du köpt ny vårjacka, nya solglasögon och skor och är redo för soliga dagar? Det är du nog inte ensam om. 

Våren är på ingång men även sommaren verkar vara ganska nära. Enligt meterologen Tora Tomasdottir på Storm så verkar sommaren komma snart – faktiskt redan i veckan. 

Ja, du läste helt rätt. 

I en intervju med Kvällsposten berättar hon att på grund av ett högtryck så kommer det bli soligt i stora delar av Sydsverige. Även om början av veckan kommer att vara lite gråare. 

– På onsdag kommer värmen. Det blir mindre molnigt, och mitt på dagen får vi uppemot 20 grader och solsken. Längs kusterna fortfarande kyligare, förstås, berättar Tomasdottir för Kvällsposten. 

Även torsdagen ser ut att bli riktigt fin med runt 20 grader, och kanske mer. 

Tomasdottir berättar också att det inte längre kommer att vara kallt på nätterna, och det kommer heller inte att vara så kallt i skuggan längre. Något som också bidrar till att det kommer bli fint väder är för att vi slipper de hårda vindarna.

– Mycket snart kan det vara meteorologisk sommar längst i söder, säger hon. 

För att det ska räknas som meteorologisk sommar så ska dygnsmedeltemperaturen ligga på minst tio plusgrader och det ska vara varaktigt. I Stockholm brukar det vara runt den 13 maj som gäller och i Malmö är det 8 maj. I Kiruna brukar man få vänta längre då det brukar vara runt den 18 juni och i Östersund är det 29 maj, enligt SMHI.

Älskar du våren? Här kan du läsa om sju bevis på att vintern är den mest romantiska årstiden.

Vilken årstid passar dig bäst egentligen? Det kan du testa härVisste du att det är mer vanligt att tappa mer hår på sommaren och på hösten? Om inte så kan du läsa mer om det här

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Längtar du till sommaren?