Polisen i Stockholm larmades under morgonen om en grov misshandel
1 av 2
Polisen tvingades skjuta verkanseld för att stoppa mannen som attackerade kvinnan. - Foto: TT/Google Maps
2 av 2

Man misshandlade kvinna med kniv – sköts till döds av polisen

Tidigt under måndagsmorgonen larmade flera grannar om en grov misshandel i en lägenhet i Skärholmen i södra Stockholm. För att stoppa mannen som attackerade en kvinna med kniv tvingades polisen skjuta verkanseld.


Det var under måndagsmorgonen, runt 04-tiden, som polisen i Stockholm fick larm om en grov misshandel. Det efter att flera grannar hade larmat. En av grannarna hade hört en kvinna skrika i lägenheten i Skärholmen, i södra Stockholm. 

När polisen kom till platsen möttes de av en man i 40-årsåldern som attackerade en kvinna med kniv. För att stoppa attacken avlossade polisen skott mot mannen.

Flera grannar larmade om en misshandel i en lägenhet i Skärholmen, Stockholm. Bildkälla: Google Maps

– Vi har tvingats skjuta verkanseld för att avvärja dödligt våld, berättar vakthavande befäl hos polisen för Aftonbladet

Senare under morgonen meddelande polisen att mannen avled av sina skador. Kvinnan, som ska vara i 70-årsåldern, uppges vara allvarligt skadad, enligt SVT.

Louise bor i samma byggnad men i en annan port och är en av dem som vaknade och ringde polisen. Louise berättar att hon sov lätt och eftersom hon alltid sover med ett fönster öppet så hörde hon kvinnan skrika. 

– Jag vaknade i ett ryck av ett fruktansvärt primalskrik av en kvinna. Det var hemskaste skriket jag någonsin hört. Jag sprang ut på balkongen och såg en person som lutade sig över balkongräcket ifrån den lägenheten och att någon bakom drar in den, berättar Louise för Nyheter24. 

Louise bad polisen att skynda sig och vid det här laget hade en annan granne gått ut på gatan och stod och skrek.

Louise berättar att det var panikartat. Bildkälla: Privat

– Efter ett tag kommer polisen och ena skriker till personen på balkongen att släppa kniven, sen avlossas flera skott. Det var många polisbilar och fyra ambulanser. De skrek åt ambulansen att skynda sig, det var väldigt panikartat.

Området runt bostaden är avspärrat och under dagen kommer en teknisk undersökning genomföras. En förundersökning om försök till mord har inletts.

– Det finns ingen misstänkt att lagföra, men ändå kommer den utredningen att genomföras. Som alltid så utreder vi också användning av tjänstevapen, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Port sprängd i flerbostadshus i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år och lämnar minusräntan. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Österåker: Polisen rapporterar om detonation

1 timme sedan
"Explosion vid flerfamiljshus i Åkersberga.", skriver polisen på sin hemsida.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.