Avicii skulle till utkanterna av Oman
Avicii spenderade sin sista tid i Muskat, Oman. - Foto: Muscat Hills Resort Instagram / TT

Bilderna på Avicii i Muskat – dagar innan hans bortgång

Tim Bergling mer känd som Avicii gick hastigt bort under fredagen i Muskat, Oman. En av hans sista stunder spenderades med den lokala DJ:n Maitrai Joshi som säger att Avicii skulle till Omans utkanter.


Tim Bergling mer känd som artisten Avicii påträffades död under fredag eftermiddag medan han befann sig i Muskat, Oman. Han blev 28 år gammal.

– Det är med stor sorg vi måste meddela att Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, är död. Han befann sig i Muscat, Oman och påträffades död under fredag eftermiddag lokal tid, skrev Tim Berglings presskontakt Ebba Lindqvist.

Nu har det kommit fram, vad som tros vara de sist kända bilderna av Avicii där ser vi honom på ett hotellkomplex i Muskat tillsammans med en del av deras personal. Till vänster av den första bilden så står Maitrai Joshi en lokal DJ som brukar spela på hotellet, skriver Expressen.

Bildkälla: Muscat Hills Resort Instagram

– Han bara poppade upp när jag spelade och först förstod vi inte vem det var. Sedan kände vi igen honom och bad om att få ta en bild.

Var vid god hälsa och skulle resa

Maitrai tyckte att Avicii såg ut att vara i gott skick.

– Han såg ut att vara vid god hälsa och han pratade normalt. Han var med sina vänner så vi ville inte störa honom men han var väldigt trevlig.

Maitrai fortsätter och säger att Tim Bergling ska ha checkat ut från hotellet i söndags.

– Han berättade att han gillade Oman så mycket att han skulle förlänga sin resa och stanna i några dagar extra i Oman. De sa att de skulle åka till Omans utkanter, jag vet inte vart, men det finns så många platser och han sa inte precis vart.

Sörjs över hela världen

– Jag har nåtts av det sorgliga beskedet att Tim Bergling mer känd som Avicii, har gått bort. Han var ett av Sveriges största musikunder i modern tid. Jag tänker på hans närmaste, familj och vänner, skrev statsminister Stefan Löfven i en Instagram-post.

Tim Bergling blev 28 år gammal.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du lyssna på Aviciis musik?
Tack för din röst!