Tisdag 30 Nov
Stockholm

7 lekar du gillade som barn – som du kommer älska på festen idag

Lekar du lekte som liten som du kommer älska idag
7 lekar du älskade när du var liten som du kommer älska på festen idag. Foto: TT

Lekar var något utav det bästa man visste som liten. Men har du någon gång testat att leka dessa lekar i vuxen ålder, till exempel på festen? Nyheter24 har listat sju lekar som du kommer älska på partyt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att leka var något utav det bästa man visste när man var liten. Kurragömma, burken eller varför inte "under hökens vingar kom". 

Men faktum är att de lekarna inte bara är en hit när man är liten, för tänk själv att leka "kom alla mina kycklingar" efter ett eller tre glas vin? Ja, det låter roligt eller hur?

Nyheter24 har listat sju lekar du älskade som barn, som du garanterat kommer att ÄLSKA när du festar loss med kompisarna. 

1. Kurragömma

Okej, vi börjar med kurragömma. Det var ju en hit som liten så varför skulle den inte vara det idag? 

2. Charader 

Oj oj oj, det här kanske du redan har spelat i vuxen ålder på festen med vännerna och då vet du redan hur roligt det kan vara.

3. Viskleken 

Efter en drink eller två kan den här leken säkert resultera i att man hör riktigt fel och många skrattattacker. Ett måste att testa på festen. 

4. Under hökens vingar kom

Nu när det börjar blir varmt ute och sommaren är på väg så måste man ju bara testa att leka "under hökens vingar kom" och om du lekte det som barn så vet du hur roligt det var. 

Det finns flera lekar man älskade som barn som är kul på festen idag. Bildkälla: TT

5. Kom alla mina kycklingar 

Samma med den här leken. 

6. Burken

Burken är ju en annan, lite roligare, variant av kurragömma som säkert kan bli en riktig hit på fyllan. 

7. Ritleken (eller vad den egentligen heter) 

Kanske lekte du inte den här leken som liten, men den är nog riktigt rolig på festen. Man behöver inte heller mer än lite papper och penna för att spela heller. 

Leken, som vi är osäkert på om det finns något namn på, går ut på att alla har varsitt papper och penna och sedan bestämmer man en form, föremål eller något att rita. 

Sen bestämmer man, innan man börjar rita, att den som till exempel ritar störst vinner. Kul va? 

Nyheter24 har även skrivit om saker du gjorde på fyllan som tonåring som du ALDRIG skulle göra idag. Här kan du läsa mer om det.

Eller du kanske du vill läsa om McKenna Clark som gjorde sin skoluppgift på fyllan, vilket kanske inte är en toppenidé. Men här kan du läsa om hur det gick.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Lekte du dessa när du var liten?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela