Misstag innan bröllopet
Ett misstag par gör när de planerar sitt bröllop är att inte ta hjälp av någon. Be om hjälp och slipp lite av stressen. - Foto: Bildkälla: Demetrius Washington/unsplash

10 vanliga misstag alla gör när de planerar sitt bröllop

Planerar du ditt bröllop – eller går du i tankar på att göra det snart? Det kan vara stressigt att fixa inför sin fantastiska kärleksdag och många par gör många misstag just under planeringsfasen. Här är de tio vanligaste misstagen.


Ni har precis börjat planera ert bröllop och försöker få ihop precis allt som ni vill ha.

Det är mycket att tänka på – allt från att boka festlokal, bestämma tema, utse tärna och bestman. Mitt i all planering och stress är det lätt att göra misstag. Nyheter24 har gjort en lista på de vanligaste misstagen par gör när de planerar sitt bröllop.

Struntar i att ha en plan B

Även om ni har planerat ert bröllop väl och har varit ute i god tid kan det hända oförutsedda händelser som att det börjar regna eller att ett plagg går sönder. Se till att ha paraplyer redo till gästerna eller kanske en "första hjälpen låda" för bröllop med nål, tråd, skavsårsplåster, ja det som kan rädda er bröllopskväll.

Ha alltid en plan B. Till exempel nål och tråd ifall klänningen skulle gå sönder i sista sekund. Bildkälla: Brandon Morgan/Unsplash

För många gäster i en för liten lokal

Bjud inte in så många gäster som lokal max tar in. Ingen tycker om när det blir för varmt och behöver röra sig som en packad sill. 

Ha ett cateringavtal utan specifika detaljer

Vad ingår i avtalet med er cateringfirma? Ha inte ett generellt avtal utan be om ett avtal där det står exakt hur många tallrikar, vilken typ av porslin de står för och vad för mat ni har kommit överens om. Om det skulle bli något som fattas eller blir fel under bröllopsdagen kan ni bara gå tillbaka till avtalet för att lösa det. 

Försöka tillfredsställa alla

Det är ert bröllop och er dag. Såklart vill ni att alla gästerna ska njuta och ha det bra men det får inte gå ut över er kärleksdag som ska handla om er. Mamma, mormor och svärmor får säga sitt men var tydliga med att det är ert beslut och ert bröllop.

Låt inte stressen ta över utan njut av er fantastiska dag. Bildkälla: Demetrius Washington/Unsplash

Sätta singlar vid samma bord

När ni sätter alla singlar vid samma bord blir det ganska uppenbart att ni vill para ihop dem med varandra. Placera istället personer som har liknande intressen eller jobbar inom samma bransch vid samma bord.

Låta stressen ta över

Låt inte stressen ta över. Dagen handlar om att ni gifter er med varandras livs kärlekar och allt annat spelar mindre roll. Om något förutsett skulle hända – ta ett djupt andetag och försök behåll lugnet. 

Att inte göra en prioriteringslista 

Gör en prioriteringslista med det viktigaste som ni vill ha. När ni väl börjar närma er mitten av planeringen kan det lätt hända att ni glider ifrån vad ni sagt från början. Och då kan det vara bra att ha en lista att gå tillbaka till, berättade Johanna Kajson, bröllopskoordinator, till TV4.

Bestäm budget innan ni börjar planera ert bröllop. Bildkälla: Abigail Jones/Unsplash

Inte sätta en bröllopsbudget

Sätt er ner och planera hur mycket ni vill spendera på ert bröllop innan ni börjar att planera allt annat. Hur mycket pengar är ni beredda att lägga på bröllopet? En budget är bra att ha eftersom det är lätt att det rusar iväg i kostnader annars, skriver Vogue.

Ha ett för stort kontrollbehov

Det är mycket att hålla reda på inför ett bröllop samtidigt som du har ditt vanliga liv med jobb på sidan om. Var inte rädd att be andra om hjälp och släpp lite på kontrollbehovet. På det sättet blir du av med lite stress och kan njuta av att planera ditt bröllop. 

Dra ut på saker

Man vet aldrig vad som kan hända månaderna innan bröllopet. Du kanske blir sjuk eller något annat kommer emellan. Att ligga steget före och inte skjuta på saker gör dig mindre stressad.

Se mer i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Planerar du ditt bröllop?
Tack för din röst!