Lördag 21 Maj
Stockholm

Så vet du om du är olyckligt kär – och så här går du vidare

Nyheter24 har pratat med relationsexperten Charlotte Sander.
Så vet du om du är olycklig kär och så kan du göra för att gå vidare. Foto: Shutterstock

Det finns några tecken som kan visa på att man är olyckligt kär i någon. Men vad ska man göra om man är det och vill gå vidare? Nyheter24 har pratat med relationsexperten Charlotte Sander som svarade på just det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att vara kär är underbart, men det kan också vara jobbigt. Speciellt om det är så att man kanske råkar vara olyckligt kär, något som många av oss säkert varit vid ett eller annat tillfälle i livet. 

Men vad ska man göra, tänka och hur går man vidare om man är det? Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten, för att prata om olycklig kärlek.

För om man är olyckligt kär, vad ska man göra då? Sander berättar att det är viktigt att man först inser att man inte ska klanka ner på själv eller tro att anledningen till det är att det är fel på en själv.

– Jag möter ofta människor som är olyckligt kära som inte riktigt kan acceptera det, utan fortsätter att kontakta och nästan "stalka" personen de är olyckligt kär i. De går så upp i den totala olyckliga känslan att huvudet inte riktigt följer med, och därmed blir kanske valen och förhållningssättet inte så balanserade, förklarar Sander för Nyheter24.

Men om du är olyckligt kär kan det även vara bra om du granskar dig själv lite. Ställ dig frågor som var jag för på?; var jag för mycket av?; var det mer att jag inte kunde få hen än att jag faktiskt hade känslor?

Att veta om man är olyckligt kär kanske inte heller är så lätt men det finns några tecken som tyder på att du är det. 

Hur vet man att man är olyckligt kär? Bildkälla: Shutterstock

– Om man inte får det man längtat efter och känner att man skulle behöva, man går omkring med en känsla av att inte känna sig älskad. Eller om man är väldigt upptagen med tankar eller känslor kring personen och kanske en låt spelas och man deppar ihop.

Men om du är olyckligt kär kan du göra några saker för att försöka ta dig vidare. Samma här gäller det att inse att du själv inte är mindre värd eller mindre älskad bara för att en person inte kunde tillmötesgå din längtan och dina behov. 

– Ska vi ta det lite djupare och lite längre så kanske det handlar om att vända den olyckliga kärleken inåt och titta på den, är du olyckligt kär i dig själv? Med andra ord, det du söker hos andra kanske du behöver visa, vårda och läka först i dig själv, berättar Sander och fortsätter: 

– Det här har jag fått prata många gånger om med människor, och när den polletten trillar ner så blir synen på "olycklig kärlek" förändrad - finns den ens då?

Du kanske också vill läsa om de fem stadierna av kärlek som alla par går igenom, det kan du göra här. Eller du kanske du vill läsa om de vanligaste misstagen du gör när du söker efter kärlek? Här kan du läsa mer om det.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit olyckligt kär någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela