Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander
Hur ohälsosamt är det egentligen att vara olyckligt kär? - Foto: Shutterstock/TT

Hur ohälsosamt är det egentligen att vara olyckligt kär?

Om du har varit olyckligt kär så vet du hur jobbigt det kan vara. Men hur påverkas man egentligen av att vara det och hur kan man försöka tänka för att kunna ta sig vidare? Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander.


Är du olycklig kär? Hur påverkar det oss och hur kan man tänka för att försöka ta sig ur det?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten, för att prata om olycklig kärlek och hur man kan försöka tänka om det är så att man är det. 

Sander berättar att man ska tänka på att det tar sin tid att bearbeta men att man under tiden också kan komma till bra insikter.

– Vad var det som gjorde att jag blev kär den här personen? Vad var det jag sökte? Hur kommer det sig att jag kände mig så avvisad? Handlar det kanske om andra saker egentligen? berättar Sander för Nyheter24. 

Efter att man har gått runt och ältat dessa frågor ett tag så kan man, förhoppningsvis, komma till en insikt och acceptera det. Detta för att man sedan ska kunna se det hela med neutrala ögon och se att det inte handlade om att man blev avvisad, utan att känslorna hos den andra personen inte var lika starka och att det är sånt som händer. 

Bildkälla: Shutterstock

– Något som är viktigt att tänka på är också att inte kapsla in känslorna och sårbarheten framöver utan våga igen. 

Hur "ohälsosamt" är det då att vara olyckligt kär?

Det finns de som fastnar i det här mönstret och ser sig som den som alltid är och blir olyckligt kär och som hela tiden slår ner på sig själv samtidigt som mönstret att "stalka" och fortsätta söka bekräftelse bara fortgår och i vissa fall ökar. Istället för att stanna upp så stångar man sig blodig för att komma igenom och försöka nå den andra personen. Resultat? Noll.

Du kanske också vill läsa om 7 meningar du borde hålla koll på om din partner säger? Det kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit olyckligt kär?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.