Måndag 27 Jun
Stockholm

Hur ohälsosamt är det egentligen att vara olyckligt kär?

Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander
Hur ohälsosamt är det egentligen att vara olyckligt kär?. Foto: Shutterstock/TT

Om du har varit olyckligt kär så vet du hur jobbigt det kan vara. Men hur påverkas man egentligen av att vara det och hur kan man försöka tänka för att kunna ta sig vidare? Nyheter24 pratade med relationsexperten Charlotte Sander.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Är du olycklig kär? Hur påverkar det oss och hur kan man tänka för att försöka ta sig ur det?

Nyheter24 pratade med Charlotte Sander, som är relationsexpert och samtalsterapeut och driver sajten relationsexperten, för att prata om olycklig kärlek och hur man kan försöka tänka om det är så att man är det. 

Sander berättar att man ska tänka på att det tar sin tid att bearbeta men att man under tiden också kan komma till bra insikter.

– Vad var det som gjorde att jag blev kär den här personen? Vad var det jag sökte? Hur kommer det sig att jag kände mig så avvisad? Handlar det kanske om andra saker egentligen? berättar Sander för Nyheter24. 

Efter att man har gått runt och ältat dessa frågor ett tag så kan man, förhoppningsvis, komma till en insikt och acceptera det. Detta för att man sedan ska kunna se det hela med neutrala ögon och se att det inte handlade om att man blev avvisad, utan att känslorna hos den andra personen inte var lika starka och att det är sånt som händer. 

Bildkälla: Shutterstock

– Något som är viktigt att tänka på är också att inte kapsla in känslorna och sårbarheten framöver utan våga igen. 

Hur "ohälsosamt" är det då att vara olyckligt kär?

Det finns de som fastnar i det här mönstret och ser sig som den som alltid är och blir olyckligt kär och som hela tiden slår ner på sig själv samtidigt som mönstret att "stalka" och fortsätta söka bekräftelse bara fortgår och i vissa fall ökar. Istället för att stanna upp så stångar man sig blodig för att komma igenom och försöka nå den andra personen. Resultat? Noll.

Du kanske också vill läsa om 7 meningar du borde hålla koll på om din partner säger? Det kan du göra här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit olyckligt kär?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.