Mamma Ellinor/Theo
Familjeresan till vattenlandet fick en tragisk vändning när sonen Theo hittades livlös på botten av bassängen. - Foto: Kanal 5/Montage

Theo, 7, dog i olycka på vattenlandet: "Hamnade på botten"

Sommaren 2014 förvandlades till en mardröm för familjen när sonen Theo, 7, dog i en tragisk olycka när de besökte ett vattenland. Theo kom bort från de andra och hittades livlös på botten av bassängen. Nu får familjen hjälp av Sofias änglar.


Theo, 7, och hans storebror Jesper hade sett fram emot resan till vattenlandet The Reef i Fredrikshamn, Danmark, i flera månader. Det skulle bli en resa för att fira in sommarlovet år 2014 och Theo övade på att hålla andan under vattnet i badkaret hemma. 

De anlände till vattenlandet och hoppade i. 

– Jag tappade bort Theo och jag visste inte var han fanns, säger storebror Jesper i programmet Sofias änglar

Bröderna lekte vid en klättervägg när de kom bort från varandra. En pojke och hans pappa såg Theo i vattnet och förstod att något inte stod rätt till. De drog in Theo till den konstgjorda stranden vid bassängen. Theo var livlös och fördes akut till sjukhus. 

– Varför var det just han som var tvungen att hamna på botten av bassängen, varför kunde inte jag vara en bättre storebror och hålla ögonen på honom så han inte försvann, säger Jesper i programmet. 

Efter tre dagar på sjukhuset tvingades familjen att ta farväl. Mamma Ellinor sa godnatt till Theo och försökte få lite sömn själv, men det var omöjligt. Hon gick tillbaka in till Theo och trots att inget hade förändrats i rummet förstod hon att det var slut. 

– Jag la handen på hans ben, och så sa jag att det är okej att släppa, berättar Ellinor i programmet. 

Efter olyckan och tragedin bodde familjen kvar i sitt hus i några månader. Men till slut orkade inte Ellinor med grannarnas reaktioner och de flyttade. Tyvärr visade det sig att det nya huset dolde en mängd skador som familjen inte hade ork att ta itu med. Därför får de nu hjälp av Sofias änglar att färdigställa huset så de kan bearbeta sorgen i lugn och ro. 

Hör den tragiska berättelsen om Theos olycka i klippet ovan. 

Sofias änglar sänds måndagar 21:00 i Kanal 5. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.