Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Alejandro såg sin bror Robin dö – nu får han hjälp i Sofias änglar

Nyheter | 19/03/2018 16:08

15-åriga Robin Sinisalo mördades kallblodigt utanför sin port i Akalla utanför Stockholm när han försökte skydda sin storebror Alejandro från att bli skjuten, men trots det blev Alejandro skjuten i ryggen och är idag förlamad från midjan och ner.

I januari 2016 skulle Alejandro, 20, och hans lillebror Robin Sinisalo, 15, gå ut på gården för att röka. På vägen ut såg de en person bakom sig i trapphuset, Alejandro höll upp dörren åt den andra personen och anade ingenting. 

Men precis när personen närmade sig såg de båda bröderna att den tredje personen var maskerad och beväpnad. Personen riktade pistolen mot Alejandros huvud. 

– Det var så nära att jag nästan kunde se in i pipan. I den stunden tänkte jag att jag skulle dö, säger Alejandro i programmet Sofias änglar

Men hans lillebror Robin kom till undsättning och tryckte undan gärningsmannens hand. Kulan snuddade vid sidan av Alejandros huvud.

Tack vare att lillebror Robin tryckte undan gärningsmannens hand snuddade bara kulan vid Alejandros huvud
Tack vare att lillebror Robin tryckte undan gärningsmannens hand snuddade bara kulan vid Alejandros huvud. Bildkälla: Kanal 5

– Det tog två-tre sekunder innan jag förstod att jag hade överlevt, berättar Alejandro.

Men istället vände gärningsmannen pistolen mot 15-årige Robin och sköt honom i huvudet. Efter det vände han tillbaka och sköt Alejandro fyra gånger i ryggen, sedan flydde han från platsen. 

Robin överlevde inte och Alejandro fick splitter i kroppen som skar av hans nerver. Idag är han förlamad från midjan och nedåt och sitter i rullstol. 

– Robin räddade mig, det är på grund av honom som jag är kvar här, säger Alejandro i programmet. 

Trots att hundratals förhör har hållits har ingen gärningsman hittats och idag, två år efter att Robin sköts till döds, är förundersökningen nerlagd. 

Alejandro sitter nu i rullstol men familjens lägenhet är inte alls anpassad efter hans nya behov. Därför rycker nu Mattias Särnholm, Johnnie Krigström och Sofia Wistam in för att underlätta för familjen. 

Hör Alejandro berätta om den fruktansvärda händelsen i klippet ovan. 

Sofias änglar sänds måndagar 20:00 i Kanal 5.

Du kanske också är intresserad av att läsa mer om ett tidigare fall i Sofias änglar, där Maximilian hade bestämt sig för att resa utomlands och se världen. Men efter en trafikolycka fick han för mycket smärtstillande på sjukhuset, något som ledde till ett beroende som senare dödade honom. Det kan du läsa mer om här.