Tisdag 24 Maj
Stockholm

Barnet satt och grät i stekhet bil – räddades av ledig brandman

Adis räddade barnet som satt i bilen
I onsdags räddade den lediga brandmannen Adis Puskar ett litet barn i en varm bil. Barnet på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Privat/TT

När det blir sommartider är det otroligt viktigt att tänka på hur varmt det blir i bilarna. I onsdags räddade den lediga brandmannen Adis Puskar, 30, ett litet barn som satt och skrek i en kokhet bil.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att lämna sitt barn eller djur i varm bil kan vara riktigt farligt, om du inte förstår hur farligt det är så kan du läsa om hur varmt det blir i en bil här.

I onsdags parkerade Adis Puskar, 30, som jobbar som brandman på deltid sin bil utanför Ica i Tomelilla. Men när han gick ur bilen så hörde han hur någon grät, något som Sydsvenskan var först med att rapportera om. 

– Jag kollade till höger och där ser jag en bilbarnstol, rutan var nerdragen kanske fem centimeter och barnet grät rejält. Det var fruktansvärt, säger Adis till Nyheter24 och fortsätter: 

– Barnet var genomblött, både kläderna och håret. Det är helt oacceptabelt att lämna båda barn och djur i en varm bil, det blir riktigt varmt i bilen. Man ska aldrig lämna någon, speciellt inte i den här värmen. 

Adis sprang in i butiken och sedan snabbt ut till barnet i bilen. Butiken ropade ut bilens registreringsnummer för att hitta föräldrarna, men ingen kom. Adis lyckades dra ner bilrutan halvvägs och ringde sedan sin styrkeledare för att få hjälp, som satte sig i bilen dit. 

Adis räddade det lilla barnet som satt i den kokheta bilen. Bildkälla: Privat

Stefan Strindberg, Adis styrkeledare på räddningstjänsten, larmade när han kom till parkeringen. En stund senare svimmade barnet av, men efter att ha fått vatten kunde Adis prata med barnet igen. Efter 40 minuter  när Adis och de skulle bryta sig in i bilen kom polisen, och även ägaren till bilen, till platsen. 

– Polisen var förbannade och tog ett rejält snack med ägaren som var i chocktillstånd, säger Adis, som även har en uppmaning till både föräldrar och djurägare.

– Jag är deltidsbrandman och har sett mycket, men detta var fruktansvärt – att se ett så litet barn i en så varm bil. När det är så varmt ute kan det bli riktigt varmt så tänk en extra gång, det är inte acceptabelt att lämna ett barn så där. 

Du kanske också vill läsa om Ica-butiken som hyllades för sin speciella parkeringsplats för människor med hund? Den kan du göra här

Vet du vad du ska göra om du ser en instängd hund i en varm bil? Här kan du läsa om polisens instruktioner. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela