Meghan Markle och Prins Harry är släkt.
Meghan Markle Prins Harry - Foto: TT

Så är prins Harry och Meghan Markle släkt

Under lördagen gifte sig prins Harry och Meghan Markle, de brittiska kungligheterna, efter en två år lång relation. Men de har faktiskt band som sträcker sig längre bak än så...


Alla människor är släkt på ett eller annat sätt. Från apor till homosapiens så finns ett band som binder hela mänskligheten samman. 

Under lördagen gifte sig den brittiska kungligheten prins Harry och kärleken Meghan Markle. Bröllopet var extravagant och gäster som Victoria och David Beckham och James Blunt var på plats för att fira kärleken. Här kan du läsa allt om bröllopet.

Paret var tillsammans i två år innan prins Harry gick ner på ett knä och friade till Meghan. Alla var lyckliga och såg, självklart, fram emot det stora bröllopet.

"Vår dotter har alltid varit en snäll och älskvärd person. Att se henne gifta sig med Harry, som delar samma kvaliteter, är en stor källa till lycka för oss föräldrar. Vi önskar dom en livstid av glädje och är väldigt spända på deras framtid tillsammans", sa Meghans föräldrar i ett uttalande, vid tidpunkten.

Under lördagen gifte sig prins Harry och Meghan Markle. Bildkälla: TT

Men även om de bara känt varandra i två år så har de faktiskt ett band till varandra som sträcker sig ganska långt tillbaka. 

När det stod klart att paret skulle gifta sig så grävde några royalister fram parets familjeträd och upptäckte att paret faktiskt var släkt. Inte som syskon eller kusiner lyckligtvis – men ändå släkt. Tekniskt sätt.

Det är nämligen så att familjeträdet sträcker sig tillbaka till 1480 då de hade en gemensam släkting. Det året föddes Ralph Bowes – som alltså är deras förfader.

Meghan och prins Harry har en gemensam släkting. Bildkälla: TT

Ralph Bowes var en högst uppsatt sheriff och levde med sin familj i England från att han föddes till att han dog 1518, skriver Metro Uk.

Det är inte tillräckligt nära släkt för att vare sig familjen eller allmänheten egentligen ska höja på ögonbrynen men det är ändå en delad historia som det nyblivna makarna har!

TV: Se Meghan Markles raderade Instagrambilder

Läs också om när Meghan Markle bar en klänning för över en halv miljon

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittade du på bröllopet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.