Måndag 27 Sep
Stockholm

5 saker som händer med din fiffi – när du vaxar den

Det här händer när du vaxar din fiffi.
Vaxa. Foto: Unsplash

Om du brukar vaxa din fiffi känner du nog igen dig i den här listan – på vad som egentligen händer med lilla fiffi när du utsätter den för vax.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trots att allt fler väljer att inte raka bort sin kroppsbehåring, här kan du läsa om 7 fördelar med det, så är det ändå många som gör det. Och båda är ju okej!

Du kanske rakar, epilerar eller löper hela linan ut och vaxar dig. Men vet du vad det gör med huden och fiffi när du avlägsnar håret?

Cosmopolitan pratade med experten Keri Raciti om vad som händer med fiffi när vi vaxar den.

1. Fiffi blir röd

Inte så kontigt! Du drar bort vaxremsan och det uppstår direkt en rodnad. Enligt Keri Raciti är det inget farligt utan brukar gå över efter ett tag. Det är viktigt att smörja in sig direkt efter. 

– Exempel på ingredienser som är bra efter att du vaxat är aloe vera, teträdsolja, azulene och kamomill, säger hon till Cosmopolitan. 

Huden på fiffi kan bli röd efter vaxning. Bildkälla: Unsplash

2. Huden kan bli irriterad

Det är inte heller ovanligt att huden blir irriterad, vax är inte så väldigt skonsamt. Det finns också risk för inåtväxta hårstrån, infektion i hårsäcken. Detta kan du minimera om du smörjer in dig ordentligt efter vaxningen. 

– När du har vaxat klart, är allt som skapar värme, svettning eller friktion ett nej i upp till 48 timmar. Skinny jeans och tajta kläder ska helst undvikas och jag vet att det känns trevligt och lent, men mitt råd är att inte röra området. 

3. Fiffi blir varm

Att fiffin blir varm är inte konstigt. De flesta som vaxar hos en professionell får vänja sig med att hett vax används. Det är inte heller konstigt om du svettas lite – det kommer inte försämra resultatet. 

Smörj in ordentligt för att undvika inåtväxta hårstrån. Bildkälla: Unsplash

4. Huden exfolieras 

Exfolieras? Ja som en bonus så får du en liten exfolierings behandling i området. Det är när döda hudceller rensas bort så att porer som varit täppta kan "andas igen". 

5. Kan göra att det växer mindre hår

Ja det är sant! Efter ett tag så kommer hårstråna växa ut och inte vara lite grova – om du vaxar kontinuerligt. 

– Det kommer inte att skada din hud eller området omkring men ditt hår kan, efter några år, "ge upp" och hårstråna bli tunnare, säger Keri Raciti. 

TV: Luktar din fiffi annorlunda? Då kan du vara drabbad av detta

Läs också om fyra tecken på att det inte är som det ska med din fiffi

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du vaxa dig på fiffin?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela