Stockholm

4 tecken på att något inte är som det ska med din fiffi

4 tecken på att något inte är som det ska med din fiffi
Här är fyra tecken på att något inte är som det ska i underlivet. Foto: Shutterstock (Montage)

Hur vet man om snippan kanske inte mår så bra? Finns det några tecken man ska vara uppmärksam på? Ja, och här är fyra tecken på att något kanske inte är som det ska med fiffin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. Det luktar lite konstigt 

Hur din snippa luktar kan också vara ett tecken på att något är fel. Om din vagina börjar lukta lite konstigt så kan det bero på en del olika saker. 

Bland annat bakteriell vaginos, svamp, eller en könssjukdom. 

Här kan du läsa mer om 8 anledningar till att din snippa kan lukta lite konstigt.

2. Det kliar

Om du har en svampinfektion så kan det klia i underlivet, och om det är så att du har svamp eller misstänker det så bör du även här kontakta en gynekolog. 

Här kan du läsa mer om 7 saker som får din vagina att klia.

Om du har en svampinfektion kan det klia i underlivet. Bildkälla: Shutterstock

3. Flytningar 

Om dina flytningar börjar lukta konstigt eller om de får en annan färg så det faktiskt vara ett tecken på sjukdom eller en infektion. Så därför kan det vara bra att kontakta en gynekolog för att vara säker. 

Här kan du läsa mer om flytningar. 

4. Mellanblödningar 

Att ha mellanblödningar är ofta ofarligt. Det kan vara vanligt att man blöder lite både innan och efter mensen. Men det kan också vara ett tecken på en infektion i kroppen. 

Om du har fått en könssjukdom eller en annan infektion i underlivet så kan faktiskt mellanblödningar vara ett symptom på det. En könssjukdom som kan ge det är klamydia. 

Om du får mellanblödningar varje månad, blöder under vaginalt samlag eller kort efteråt, har mellanblödningar i tre månader trots att du har haft samma p-piller eller har sex utan skydd (och risken finns att du har en sjukdom) så bör du söka vård. 

Här kan du läsa mer om mellanblödningar

Du kanske också vill läsa 11 saker du som har vagina bör känna till – det kan du göra här. Eller om Kaylee som föddes utan vagina och livmoder – det kan du läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.